Любомир Аламанов: Проблем е, когато политиката стигне ниво тоалетна хартия

0
„Когато хвърляш л*на, ти си л**номет“, каза Ваня Григорова в ефира на bTV
„Когато хвърляш л*на, ти си л**номет“, каза Ваня Григорова в ефира на bTV

„Когато хвърляш л*на, ти си л**номет“, каза Ваня Григорова в ефира на bTV

„Когато хвърляш л*на, ти си л**номет“ – този цитат на Ваня Григорова в ефира на bTV бързо набра скорост два дни след загубата ѝ на изборите в София от Васил Терзиев. С него тя опита да опише неверни факти и фалшиви обвинения, които твърди, че опонентите ѝ са използвали в кампанията, но уместно ли е човек в нейната позиция да употребява подобни думи? Отговорът даде в Студио Actualno комуникационният експерт Любомир Аламанов.

"Има една максима, че човек е добре да се държи на положение, особено когато губи. Изнервеността, невъзпитаният език, простащината би трябвало да са присъщи на човек, който е сам вкъщи или с близки приятели". Човек като Григорова би трябвало да служи за пример, смята Любо Аламанов.

Политиката като риалити

"Изказвания от риалититата в стил „нямам други качества, но поне съм естествен“ – не бива да се пренасят в политиката. Голям проблем е, когато политиката стигне на ниво руло тоалетна хартия, когато политиката стигне на ниво „Аз съм прост и вие сте прости – затова се разбираме“. Тогава не може да се води към промяна на днешната ситуация към по-добра, не може да се взимат добри примери, защото всичко е тоалетна хартия", коментира пиар експертът.

Според него новият кмет Васил Терзиев е получил много повече атаки на лично ниво и на ниво семейство, но "не си изпусна нервите, не започна да обижда цели общности, защото в случая (от снощи във Facebook) тя обижда големи групи хора".

Образите в изминалата кампания

Аламанов направи и разбор на кампаниите на основните кандидати за кмет на София. Според него в образа на Антон Хекимян е имало вътрешно противоречие, защото хем е трябвало да представи някаква промяна за столицата, хем да не обиди досегашните управляващи от ГЕРБ. "Кампанията му нямаше плътност, нямаше достоверност", смята комуникационният експерт.

"Това, което Ваня Григорова направи - завоя към социализъм, с обещание как всичко ще се национализира - прилягаше на нейния образ. Тя го е развила през годините и първоначално ѝ се получи много добре", смята той.

Васил Терзиев, по думите му, е изградил образа на мениджър, който може, знае, управлявал е и има огромни успехи, както и съвременна визия, за да превърне София в модерен град. "Много трудно излизаше от образа на мениджър и имаше тази малка слабост, че не беше съвсем политик. Гледа бързо да намери решение, а не е дълго говорещ, слабо усмихващ се политик, който гали и гушка бабите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Добре дошъл в Русе
    Тука е страшна педерастия и чукане на курви на работното място. За справка- питай кмета на града. Що се е развел? Колко много е обичал Бор и Яна? Що живее на село, а не при екс жена си и децата? С какво КОВрата Свазилена е по-добра от Бор и Яна? Бременна ли е оная с Вазелина? Абе все КУРВЕНСКИ истории в Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари