Любчо Георгиевски: Тук е масова истерия срещу българите

2
Председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски коментира нападението срещу  Християн Пендиков
Председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски коментира нападението срещу Християн Пендиков Видео: NOVA

Председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски коментира нападението срещу Християн Пендиков

Това нападение е срещу всички българи в Република Македония. Не е само срещу секретаря на клуб „Цар Борис III“, а срещу всички нас. Това каза председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски в ефира на „Офанзива“ по NOVA.

Пендиков е честен и добър българин, който е и доброволец в „Червен кръст“ в Охрид. Тук е масова истерия срещу българите“, заяви той. Георгиевски каза, че в социалните мрежи има групи, в които се посочват имената и адресите на българите – активисти на клубовете и се организира побой върху тях.

Георгиевски заяви, че ще се борят за правата на българите в Северна Македония, няма да се откажат, ще търсят правата си и равенството с другите народи в държавата. „Ние никога няма да се отречем от нашия народ. Искат или не, българите са факт в република Северна Македония. Ние не сме зло. Българският народ е равен с всички народи, които живеят тук“, завърши Георгиевски.

Към този момент информацията за нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков е противоречива. Ситуацията в Северна Македония е спокойна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари