Люба Кулезич: Отдавана се говори, че Горанов е министър на Пеевски

1
Видя се, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата
Видя се, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата

Приказките за конфликт на интереси или липсата му са просто прах в очите. Може би става дума за изтънчена корупция, но едва ли прокуратурата и КПКОНПИ ще се трогнат.

Отдавана се говори, че Горанов е министър на Пеевски, а не на Борисов. Видя се, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата, както беше с Делян Добрев и скандалния в „Кум гейт“.

Така, в предаването си „Честно казано с Люба Кулезич“, тя коментира обяснението на министър Владислав Горанов за причините да живее в апартамент, предоставен от кръстниците му. Ето целият й коментар:

Земетресение е ключовата дума от последните дни. Не питайте защо. То е ясно. Заради финансовия министър Владислав Горанов. В понеделник, пред Нова телевизия, той обясня със земетресение причината да се пресели, преди 6 години и половина, заедно с жена си и дечицата си във вече легендарния си апартамент в луксозния комплекс „Есте“, построен от братя Домусчиеви, но закупен от също така легендарния кръстник на министъра, по точно от съпругата му кръстница, и даден на щастливия кръщелник за безвъзмездно ползване като подарък. При това по време и на първия и на втория му министерски мандат.

Когато, например подопечната на министъра НАП, бе превърната в бухалка срещу неудобни, но пък тя отказа да го проверява, за дареното жилище тези дни. В същото време когато Горанов каза, че няма информация за 16-те милиарда източено от държавата ДДС и не си мръдна пръста да разпореди проверка за милиардите невнесена печалба от страна на „Лукойл“.

Причината за бляскавото министерско преселение била земетресението, ключовата дума. Земетресението, което раздруса Перник, че и София през май 2012. Тогава, според рядко откровените признания на Горанов онзи ден, който обикновено е хладнокръвен като камък, той и семейството му живеели на 10 етаж, във висок блок във столицата. От трусовете децата много се уплашили. Това наложило да приемат земетресението на кръстника да се преместят без да плащат наем в комплекс „Есте“, където няма сграда на повече от 5 етажа.

Подобно министерско откровение е с разрушителен обществено политически интензитет. Така е дори според локалната скала за измерване на магнитут, известна като скалата Борисов – Цацаров – Пеевски, а не онази банална скала на Рихтер. Словесният змеметръс, който предизвика министър Горанов, е уникален сам по себе си. Първо защото прилича на фалшив болничен лист, издаден като алиби да прикрие участие в кражба. Не говорим само на за кражба на обществено доверие, говорим също за реално спестени крупни суми от неплатени наеми в размер на 300 000 лева за 6 години и половина според изчисленията на вестник „19 минути“. Втората удивителна последица от земетръсните признания на министър Горанов, че той не виждал проблем в подаръка на кръстника. Премиерът Борисов също не вижда, щом бил отговорил с твърдо „Не“ на sms-a на журналистката Соня Култуклиева, показан в студиото на „Честно казано“, с който тя го пита дали ще поиска оставката на своя министър заради „Кръстник гейт“.

Но законът ясно е описал размера на подаръците, които може да получава държавен служител. Границата мисля, че е до 5 000 лева, а декларирането на подаръка е задължително. Така, че приказките за конфликт на интереси и липсата му са просто прах в очите. Всъщност може би става дума за изтънчена корупция, но едва ли прокуратурата и КПКОНПИ ще се трогнат. Още повече, че земетръсните излияния на министър Горанов предизвикаха цяла сеизмична вълна за нови негови 4 апартамента. Един от тях придобит по странен начин.

А дали оставката на министър Горанов ще отлежава до момента в който държавата не се раздруса от някоя още по мащабно политическо земетресение? Ама то и виц вече има по този повод на това предположение:

Един българин от Ню Йорк звъннал на братовчед си в Чикаго:

– Абе ти знаеш ли, че в София станало страшно земетресение?

– Така ли, защо?

Пеевски се спънал и взел, че паднал на влизане в хотел Берлин.

И без това отдавана се говори, че Горанов е министър на Пеевски, а не на Борисов. Пък и се видя, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата, както беше с Делян Добрев и скандалния в „Кум гейт“. Явно ще трябва да чакаме да се сбъдне уверението на премиера наш,от преди цели три години: „Пеевски си тръгва, Пеевски си напуска страната“.

А до тогава ще трябва да преглътнем наивните земетръсни обяснения на Горанов по „Кръстник гейт“. Както и всички други земетръсни явления, които са на път да доразрушат българската държавност, заради прекалено корпулентните фигури, намърдали се безнаказано в нея

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари