Лувърът увеличи цените на билетите преди Олимпийските игри в Париж

0
Най-посещаваният музей в света вдигна цените с 30%
Най-посещаваният музей в света вдигна цените с 30%

Най-посещаваният музей в света вдигна цените с 30%

"Цената на билетите за Лувъра е увеличена с 5 евро в навечерието на Олимпийските игри през 2024 г.", това бе обявено на уебсайта на парижкия музей, съобщи The Business Times, предаде БГНЕС.

От днес цената на билетите е увеличена с почти 30% - от 17 на 22 евро. Посещението на Лувъра ще продължи да бъде безплатно за лица под 18-годишна възраст и за жители на Европейското икономическо пространство на възраст до 26 години.

Както обяснява ръководството на музея в съобщението, увеличението на цените е следствие от инфлацията и поскъпването на електроенергията. "Въпреки това всеки друг посетител има право да види изложбата безплатно", отбелязват от музея.

Открит през 1793 г., Лувърът е най-посещаваният музей в света. През 2022 г. колекцията му, която заема 86 хил. кв. м, е разгледана от 7,2 млн. души, което е донесло на музея 76,5 млн. евро.

През 2023 г. броят на посетителите е бил 8,9 милиона, а 3,6 милиона посетители (41%) са влезли в музея безплатно.

"Париж очаква около 15 млн. туристи да посетят Летните олимпийски игри", съобщи Министерството на туризма.

По-рано беше обявено, че цената на пътуването с парижкото метро ще се удвои по време на Олимпийските игри през 2024 г. и ще възлиза на 4 евро, а не на 2,10 евро, както е сега. Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август, а Параолимпийските игри, от 28 август до 8 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари