Лунна диета за януари 2023

0
Време е за следпразничен детокс
Време е за следпразничен детокс

Време е за следпразничен детокс

След празничния декември, януари продължава традицията с обилните трапези. Изкушаващи храни и напитки, а тялото ни вече напомня, че е време за следпразничен детокс. Лунната диета е подходящ начин да го направим. Да разтоварим организма си от тежки меса и мазни храни, тестени изделия, алкохол. В края на всяка година си казваме, че започваме от следващата да се храним по-здравословно и да спортуваме.

Е, няма да го направим от 1 януари, но на 7.01.2023 е първата фаза на Луната от лунната диета. Характерно за този режим е, че се следват лунните фази, като всеки етап от тази диета трае 24 часа. През това време ние консумираме само пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, вода. Не се разрешават млечни и други храни и напитки, споделя Az-jenata.

Празничното преяждане определено е причина организмът ни да задържи излишно водно тегло, токсини.

Лунната диета ни помага да се разделим с част от тях, но и да поставим началото на едно по-здравословно хранене. Тъй като след обилно хранене стомахът ни очаква повече храна, по-често, за някои хора разтоварващият режим на тази диета, може да се понесе по-трудно. В такива случаи освен разрешените напитки, могат да си позволят да хапнат плодова или зеленчукова салата, без да добавят овкусители, мед, подправки.

Щом приключи 24-часовият етап от съответната фаза на Луната, постепенно започваме да захранваме организма с домашни бульони, кисело мляко, по-леки меса, риба. От фаза до фаза на лунната диета, лесно можем да започваме да намаляваме честотата на консумацията на колбаси, тестени закуски, захарни изделия. Без сложност, а тялото ни веднага ще ни покаже, че се чувства по-добре, защото не сме така подути, имаме повече енергия.

Ако искате да започнете новата 2023 с детокс режим, може да си запишете фазите на Луната за лунната диета за месец януари.

  • 7.01.2023 г. – 01:55 часа – пълнолуние;
  • 15.01.2023 г. – 04:27 часа – последна четвърт;
  • 21.01.2023 г. – 22:30 часа – новолуние;
  • 28.01.2023 г. – 17:24 часа – първа четвърт.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари