Ловец на джебчии

0
Ловец на джебчии

С уникален двуместен електроавтомобил служители на Управление "Обществен ред при сигурност и кризи" (УКОРС), придобило гражданственост като „Общинска полиция“, бдят за сигурността в Морската градина, съобщава "Флагман.бг". Малокалибреното возило е брандирано с логото на Община Бургас. То събира погледите на стотици бургазлии и гости на града от седмица.

Мнозина спират при него с интерес го разглеждат и си правят поредица от снимки. Екоколата обаче е изключително практична, за да осигуряване реда в Морската градина.

Дни, след като бе въведено в експлоатация вече са предотвратени няколко дребни кражби. Вместо да правят пешеходни обходи екополицаите са далеч по-мобилни и съумяват да покриват голям периметър.

По този начин се оптимизира и човешкият ресурс, нужен за охраната на Морската градина. Подобен тип автомобили в момента е под 15 хил.лв., а поддръжката му е изключително евтина. Електроавтомобилът се зарежда вечер и спокойно изкарва през цялата светла част на деня, разказаха служителите на УКОРС.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари