Ловец отстреля мечка в Смолянско

3
Стръвницата е изяла 10 телета и 11 овце
Стръвницата е изяла 10 телета и 11 овце

Мечката всяка вечер идваше и влизаше в обора, трябваше да се вземат мерки, каза пострадал стопанин на животни

Ловец отстреля мечка, след като нанесла множество щети и убила селскостопански животни край смолянското село Арда. За няколко месеца тя е изяла 10 телета и 11 овце на Веселин Грозданов.

Животното е повалено до обора на мъжа.

Ловецът не се наложи да я причаква. Мечката всяка вечер идваше и влизаше в обора. Нямам нищо против тези животни, но последните дни тя буквално живееше в животновъдния ми обект. Трябваше да се вземат мерки. Оценката на експертите за щетите е на стойност над 20 000 лв. Но имам животни, които бяха бременни, чакам приплоди до декември. Трудно мога да си възстановя животните, които е убила“, каза пострадалият стопанин Веселин Грозданов, предаде bTV.

Оборът на животновъда се намира в покрайнините на селото на главния път между селата Арда и Горна Арда.

Мечката е отстреляна след поискано разрешение от ДГС Смолян до Министерството на земеделието. Издадено е индивидуално разрешително на правоспособен ловец за отстрел на проблемното животно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 24
    2
    Възмутен
    А вие какво предлагате? Пишете за екосистемата, а запознат ли сте с проблема? Знаете ли за свръхпопулацията на мечки в смолянско? Знаете ли колко години, никой не се интересува нито от хората, нито от мечките? Всичко изглежда много лесно, гледайте отстрани.
  • -20
    1
    ...
    Гаранция е някой умирисан калмар останал без телешко за зимата и ходил в съседите Българи да плющи свински пържоли. Проста кръвожадна държава населена с примитивни същества. Мечката струва повече от хиляда телета за екосистемата. Но кръвожаден калмар не може да проумее това никога.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари