Локви, киша и липса на осветление в центъра на "Малката Виена"

3

В множество локви и киша са принудени да газят русенци по централната пешеходна улица "Александровска" и площад "Свобода" в крайдунавския град след валежите вчера и днес.

Затова сигнализираха читатели на Topnovini.bg.

Проверка на Topnovini.bg в по-късните часове на днешния 7 януари установи, че пред търговските обекти и заведенията по "Александровска" дори бе сухо, с изключение на няколко места, на които продължава да тече вода от капчуците.

В центъра на пешеходната улица обаче локвите и кишата изобилстват.

Подобна е ситуацията и на площад "Свобода".

"Днес се наложи на два пъти да си сменям чорапите. Явно ще трябва да ходим на работа с гумени ботуши", коментираха читатели на Topnovini.bg, които работят в центъра на града.

Междувременно репортер на медията предаде, че и част от обновената "Александровска" е останала без осветление - между площадите "Свобода" и "Хан Кубрат".

Както вече съобщихме, заради закъсняла реакция след старта на снеговалежите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира, че снегопочистващите фирми в Русе и още няколко града са заплашени от санкции.

Припомняме, че за поддържане чистотата и проводимостта на дъждоприемните шахти, в това число снегопочистване и зимно поддържане на териториите за обществено ползване на Русе се грижи "РПС - Русе Пъблик Сървисиз". 5-годишният договор за обществената поръчка бе сключен това лято.

Фирмата е с управител Ивелин Петров Иванов и едноличен собственик дружеството с ограничена отговорност "Комуналуниверс-Русе".

То от своя страна е с управители Ростислав Димитров Златарски, Емил Петров Кирчев и Добромир Кирилов Василев.

Сред съдружниците от общия капитал от 5 000 лв., с най-голям дял е Добромир Василев с 1 660 лв., следван от Валентин Боянов Върбанов, Генчо Стефанов Генчев и Емил Петров Кирчев с по 750 лв., Ростислав Златарски със 740 лв., добричката фирма "Система Инвест" ЕООД на Димитър Веселинов Димитров с 340 лв. и Адриан Ростиславов Златарски с 10 лв.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари