Лиз Тръс: Не бива да се вслушваме в "дрънкането на оръжия" и фалшивите заплахи на Путин

2
Трябва да продължим да налагаме санкции на Русия и да подкрепяме украинците, призова премиерът на Великобритания
Трябва да продължим да налагаме санкции на Русия и да подкрепяме украинците, призова премиерът на Великобритания Снимка: Reuters

Според нея руският президент е мобилизирал още войници, защото не печели войната

Великобритания и нейните съюзници не бива да се вслушват в "дрънкането на оръжия" от страна на руския президент Владимир Путин

За това призова британската министър-председателка Лиз Тръс, цитирана от Ройтерс и БТА.

В сряда Путин нареди частична военна мобилизация във връзка с войната в Украйна и заплаши да използва ядрени оръжия.

В излъчено днес интервю за телевизия Си Ен Ен Тръс, която зае поста в началото на този месец, каза, че руският президент е мобилизирал още войници, защото не печели войната. "Не трябва да се вслушваме дрънкането на оръжия от негова страна и фалшивите му заплахи. Вместо това трябва да продължим да налагаме санкции на Русия и да подкрепяме украинците", призова тя.

Британската министър-председателка се обяви за засилване на координацията с останалите съюзници от Г-7 в светлината на нарасналите заплахи от страна на авторитарни режими. Ще направим така, че Тайван да може да се защитава сам срещу Китай, обеща тя.

Лиз Тръс обеща да работи за уреждане на отношенията между Великобритания и Европейския съюз след Брекзит по пътя на преговорите.

"С президента (на САЩ Джо) Байдън сме съгласни, че е жизненоважно да бъде защитено Споразумението от Разпети петък за Северна Ирландия", даде да се разбере британската министър-председателка.

Тръс и Байдън вече обсъдиха въпроса в сряда в кулоарите на 77-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Решена съм да направя специалната връзка (на Великобритания) със САЩ още по-специална", подчерта британската министър-председателка в интервюто си за американската телевизия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    LejK
    Не бива да се вслушваме във фалшивите евроатлантически хомосексуални "ценности"!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари