Литосексуалност: когато не искаш да отговорят на чувствата ти

0
Литосексуалността може да се приеме като форма на асексуалност, която не включва желание за сексуални отношения с други хора
Литосексуалността може да се приеме като форма на асексуалност, която не включва желание за сексуални отношения с други хора

Литосексуалността може да се приеме като форма на асексуалност, която не включва желание за сексуални отношения с други хора

Литосексуалността е нова сексуална ориентация, която възникна от разговорите и публикациите в социалните мрежи. Въпреки че все още няма изследвания или специфична категория в психологията, тя може да се определи като израз на свободолюбие.

Литосексуалните хора изпитват платоническа любов към другите, без да очакват взаимност. Техният интерес угасва, щом чувствата им бъдат споделени. Важно е да се отбележи, че литосексуалните хора не се разстройват, когато не получават отговор на своите чувства. Вместо това, това увеличава интереса им. Литосексуалните хора твърдят, че не става дума за мазохистичен феномен, защото изживяват щастие, когато любовта им не е споделена.

Литосексуалността може да се приеме като форма на асексуалност, която не включва желание за сексуални отношения с други хора, независимо от тяхния пол. Литосексуалните хора имат свое знаме с пет цвята, като всеки от тях има символично значение.

Червеното означава общество, виталност и чувствителност, оранжевото идентифицира литосексуалността, жълтото означава многообразие в привличането, другарство, лоялност и чест, бялото символизира идеализъм и асексуалност, а черното означава отхвърляне на романтиката.

Въпреки че литосексуалността все още не е изследвана от специалисти в областта на психологията, тя представлява нова форма на сексуална идентичност и е важна тема за разискване в обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари