Липсва на кворум: Депутатите не успяха да открият днешното заседание

0
Регистрираните в зала депутати бяха 110. Отсъстващи бяха ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане"
Регистрираните в зала депутати бяха 110. Отсъстващи бяха ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" Снимка: БТА

Депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” не се регистрираха

Народното събрание не успя да събере кворум за заседанието в сряда след три опита. По програма то трябваше да започне в 09:00 часа. На него трябваше да се избере нов председател на парламента. Временно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов опита да събере кворум на три пъти, но не успя и след всяка регистрация даде по 15 минути почивка. Причината за липсата на кворум е, че депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” не се регистрираха.

По време на паузата лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че депутатите от партията няма да влязат в зала. Те настояват първо да се гласува вотът на недоверие към кабинета "Петков". По процедура това трябва да се случи към 19:10 часа - точно 24 часа след края на дебатите във вторник.

„Управляващата опозиция бойкотира заседанието на НС. Миналата седмица настояваха да бъде избран нов председател на парламента, а днес са против тази точка, защото това щяло да доведе до обществено напрежение. Не изключвам днес да не се проведе изобщо заседание на парламента”. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в кулоарите на НС.

Следващото редовно заседание на парламента ще се проведе в четвъртък от 09:00 часа.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Гражданин
    Аз не знам как нашите избраници си позволяват да ходят на работа от време на време и когато си искат, като същевременно получават в пълен размер големте си заплати, които сами си гласуват, а ние им плащаме чрез данъците. И на мен някои колеги на работното ми място не ми харесват, ама ги търпя, ходя на работа и не настоявам работодателят ми да ги уволнява, защото ми създават някакъв дискомфорт. Време е да тропнем по масата и да прекъснем това своеволие, защото всички ние сме им работодатели, ако са го забравили.
  • 0
    1
    ХАХАХАХАХАХАХАХА
    ОПГ ГРОБ=ДПС заедно с вгъZраждани и ИмаТакиваНещастници вече са новата коалиция МАФИА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари