Липсата на тоалетни "убива" туризма в Русе

0
Това всъщност е проблем за цяла България
Това всъщност е проблем за цяла България

Проблем №1 пред туризма в Русенско е липсата на тоалетни, а там, където ги има, са в плачевно състояние, споделиха на среща в областна администрация представителите на туристическия бранш.

По думите им това всъщност е проблем за цяла България – дори новоизградените тоалетни на турската граница вече шокират чужденците с липсата на хигиена, предаде БГНЕС.

Според туроператорите по пътя Русе - Бяла няма нито едно подходящо място, с елементарни условия за спиране и почивка, каквато те са длъжни да осигурят на туристите по закон. „Чужденците искат нивото, което им предлагаме на круизните си кораби от 5-6 звезди, да го намират и при слизането на брега. Не е нормално да си повреждаме автобусите за по 500 000 лева заради неорязани клони, а туристите да не могат да гледат забележителностите, които им показване, заради начупените плочки и опасността да се спънат и паднат“, сподели Йоанна Цекова от „Балкантурс“. Туристите са неприятно изненадани при посещението си на единствения действащ скален манастир у нас – Басарбовския, където липсват кошчета за отпадъци и районът е силно замърсен.

Проблем са и посещенията на църковните обекти. Туроператорите искат да се предлага обща пакетна цена от страна на църквата за посещение на катедралния храм „Света Троица“, църковния музей към митрополията и Басарбовския манастир. Отделно бе изтъкнат и фактът, че църквата не издава никакви документи за платен вход. Като дискриминационно бе определено събирането на такси за Басарбовския манастир и църквата „Света Троица“ от чуждите туристи, докато българите влизат безплатно.

Директорът на Историческия музей в Русе проф.Николай Ненов повдигна и темата за т.нар.табелна война. „Имаме снимки и може всеки да види как табели за несъществуващи услуги закриват нашите информационни табели, а голяма част от тях са се превърнали и в мишени за стрелци“ сподели проф.Ненов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари