Липсата на първите седем години е за цял живот!

0
Политическа етика или как да се държим добре в обществото
Политическа етика или как да се държим добре в обществото

"За повече от четвърт век нашите т. н. политици не научиха основните правила и закони, на които се подчинява играта на политическата сцена.

Поредното доказателство за това крещящо невежество е появата на двата нови политически субекта, които от вчера са факт. Това са партиите на Христо Иванов и Н. Бареков. Каквито и да са идеологиите и ориентацията на тия партии, каквито и да са лидерите и ръководните им органи, редно беше парламентарно представените, а и извън парламентарните формации, да покажат, че имат първите си седем години на възпитанието (елементарното домашно възпитание) и да излязат с изявления, че се радват на появата на новите партии и приветстват новите си патньори или опоненти.

Десните, в лицето на ГЕРБ (?!), да кажат колко се радват, че техния идеологически сегмент, е подкрепен от още една партия. Борисов и Цветанов нищо не казаха.
Левите, в лицето на БСП, би трябвало да приветстват появата на двете нови партии и да кажат, че се радват да видят на сцената нови достойни опоненти и че в дуела си с тях Бъгария ще спечели, защото заедно ще стигнат до конструктивни решения на проблемите и ще спомогнат за просперитета на държавата и народа. Нинова нищо не каза. Вероятно се опасява от евентуални атаки от страна на твърдия електорат на БСП, които продължават да мислят, че БСП е БКП и това не е далеч от истината.

Каквито и да са причините за мълчанието на лидерите и ръководствата на основните политически играчи по повод появата на цели две партии в рамките на само един ден, това мълчание е най-малкото необяснимо и неуместно. Бих казал дори, че това мълчание е нелепо. Бих казал още, че това мълчание вече е непоправимо. Защото времето си върви и не се съобразява с мудното мислене и липсата на мислене в главите на лидерите и ръководствата на нашенските партии."

Автор: Любомир Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари