Липса на пътни знаци доведе до катастрофа на Дъговия мост

0
На мястото на инцидента действително в момента липсват каквито и да е обозначителни знаци или табели
На мястото на инцидента действително в момента липсват каквито и да е обозначителни знаци или табели

Липса на знаци стана причина за катастрофа на Дъговия мост в Русе, предаде БГНЕС.

Инцидентът между два автомобила стана тази сутрин и затрудни движението в началото на моста, по който се излиза от Русе за София. Възрастен шофьор с лек автомобил „Рено Клио”, който идва откъм Средна кула, предприема обратен завой, за да се включи по главния път за София.

Междувременно лек автомобил „Фолксваген”, движещ се по главния път, в последния момент забелязва френската кола, която излиза на булеварда.

По думите на пътниците, пенсионерът въобще не им е дал възможност да избегнат удара, защото е бил застанал напречно на пътя. В резултат на което немският автомобил се удря в задната част на френското возило, като отнася стоповете и мигачите му. Автомобилът е бил пълен с хора, които са отивали заедно на работа. За щастие, пострадали при инцидента няма.

По думите на водача на "Рено"-то, той не се чувства нарушител, тъй като няма никакви забранителни или задължителни знаци в района на инцидента, които да са свързани с предприетата от него маневра. „Бях се огледал и като не видях никой да идва, потеглих. После не знам какво се случи. Въобще не го видях другия автомобил откъде се взе", заяви шофьорът.

В колата му е имало и голяма газова бутилка, която е била обезопасена. На мястото на инцидента действително в момента липсват каквито и да е обозначителни знаци или табели. Точно там се разклонява и пътят, водещ към Басарбовския скален манастир.

Знаците за пътните отклонения отдавна са отнесени и се търкалят между мантинелите и в близките канавки от многобройните инциденти на това място.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари