Лиляна Павлова: Няма да гласуваме Истанбулската конвенция в този ѝ вид

0
Да, в Европа има държави, които са по-либерални, но това е Европа на многообразието
Да, в Европа има държави, които са по-либерални, но това е Европа на многообразието

Няма да гласуваме Истанбулската конвенция да стане част от европейското законодателство в този ѝ вид.

Това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова в „Седмицата“ по Дарик радио. Тя посочи, че ЕС е християнски съюз. На въпрос какво християнско има в това да си избираш пола, Павлова коментира, че ЕС е създаден на основата на християнските ценности и тези на християнското семейство.

„Това е, в което ние вярваме. Християнското семейство, бракът между мъж и жена. Ние категорично вярваме в тези принципи. Ние сме част от ЕНП, която е християн-демократическа партия. Да, в Европа има държави, които са по-либерални, но това е Европа на многообразието. Това е възможността, която тя дава да сме различни в този единен съюз, но да си отстояваме културата, различията и националните особености. Ние вярваме, че трябва да пазим християнските си ценности, да ги отстояваме. Категорично смятаме, че мъжът и жената са тези, които формират семейството и семейните ценности“, допълни Павлова.

На въпрос дали трябва ЕС да приема Истанбулската конвенция като част от общото европейско законодателство, кандидатът за евродепутат посочи, че ГЕРБ няма да гласува Истанбулската конвенция да стане част от европейското законодателство в този ѝ вид.

„Ще спазим решението на КС, който казва, че тя е противоконституционна. От друга страна е много важно и държа да отбележа, че насилието срещу жените и децата е важна тема. Вярвам, че трябва именно в европейския парламент и в българското законодателство да намерим всички тези правни механизми да се борим срещу този сериозен проблем. Не само с декларации, но със законодателство и с мерки“, допълни Павлова.

По думите ѝ трябва да се намери общоевропейско решение за недискриминация и ненасилие над жени и деца. Тя допълни, че Европейският съюз трябва да бъде силен, единен съюз, но съюз с нации, които имат силен глас, които имат своята суверенна политика по отношение например на данъците. Според нея, когато говорим за данъчната политика, тя трябва да бъде тази, която се определя суверенно от националните държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари