Лиляна Павлова: Европарите за ремонт на пътища свършиха

0
Ще строим със средства от бюджета и тол такси, обясни понататъшните действия на правителството Павлова
Ще строим със средства от бюджета и тол такси, обясни понататъшните действия на правителството Павлова

Породи се процедурен спор за ордена „Стара планина“, който трябваше да се връчи на Нешка Робева.

Той се дава за принос в културата и изкуството и се връчва на изключителни творци. Г-жа Робева е известна с приноса си в спорта. По тези причини беше дебатиран този акт. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Павлова коментира причините за свиване на лимитите за саниране на сградите.

„Искаме да въведем по-строг контрол при разходите., тъй като това е един публичен ресурс, който инвестираме в частна собственост. Мотивите ми са да въведа по-строг контрол. В една голяма част от сградите започнаха да се правят по-козметични ремонти. Но в крайна сметка целта е да постигнем енергийна ефективност. Трябва да се придържаме към средно пазарните цени, не да поставяме най-скъпите или най-евтините материали“, уточни министърът.

„За лятото предприемаме много сериозни ремонти и затова са възможни тапи,“, призна Лиляна Павлова.

„Ремонтът на тунела Витиня отнема девет месеца. Бави се понеже се стараем да е качествен. Подменяме бетонни контрукция, правим изолации и пожаро-известителна система. Затруднения ще има в направлението София-Варна, на АМ Хемус до Ябланица. Буквално платното ще е разфасовано. За да гарантираме качество трябва да работим през летния сезон“, подчерта регионалният министър.

Павлова увери, че ще се работи усилено. На въпрос дали вече са заведени искове от фирмите за спрените обществени поръчки, министърът отговори:

„Проектите бяха спрени заради липса на финансиране. Бяха обжалвани, съдът отсъди в полза на държавата“. „АМ Хемус е наш приоритет“, увери министър Павлова.

Тя увери, че по нея ще се кара със 140 км. и опроверга слуховете, че няма да бъде със статут на магистрала. Лиляна Павлова отбеляза, че парите от Европа, предвидени за пътища, вече привършват. По думите й средствата, които ни се дават ще стигнат само за завършването на АМ Струма.

„Именно заради това ще търсим друго финансиране - от републиканския бюджет и от тол таксите“.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари