Лидл инвестира 14 милиона лева в нов магазин в Русе

29
Поне осем нови магазина и над 200 нови работни места открива Lidl през 2024 година
Поне осем нови магазина и над 200 нови работни места открива Lidl през 2024 година Снимка: Lidl

Поне осем нови магазина и над 200 нови работни места открива Lidl през 2024 година

Лидл България продължава своята устойчива експанзия и планира откриването на 8 до 10 нови магазина през календарната 2024 г. Това разширяване на търговската мрежа на веригата е свързано и с разкриването на близо 200 нови работни места. Други 90 места ще бъдат разкрити в обектите по морето през лятото, когато натоварването се увеличава значително.

„Основен приоритет за Lidl са нашите клиенти и всичките ни усилия през 2024 г. са насочени към тях и всичко онова, от което имат нужда. Затова, чрез нови магазини и модернизиране на вече съществуващите, ще им осигурим повече удобни и близки локации, с достатъчно паркоместа. Ще се погрижим пазаруването във всички наши магазини, не само в новите, да бъде още по-лесно и приятно, а асортиментът от продукти да е представен още по-удобно за клиента. Ще осигурим достъп до повече продукти с високо качество на изгодни цени, произведени по отговорен и устойчив начин. Така даваме на потребителите повече възможности за умно пазаруване или т.нар. smartshopping“, заяви Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на Лидл България.

През 2024 г. новите магазини, които Lidl планира да разкрие, са както в големи градове като София, Русе, Бургас, така и в по-малки, в които до момента веригата не е присъствала – Лом, Каварна, Карнобат и др. Във всеки нов обект компанията инвестира средно 14 млн. лв.

По данни на Института за пазарна икономика, за последните няколко години средната месечна заплата в компанията е с около 50% по-висока от средната работна заплата за страната и между 70 и 80% над тази в сектора за търговия на дребно. Още по-значими са тези разлики в по-малките градове.

За модернизиране и подобряване на клиентското изживяване в настоящите си обекти, както и за повишаване на енергийната ефективност, през 2024 г. компанията ще инвестира близо осем пъти повече средства в сравнение с предходната година. Новите инвестиции предвиждат различни дейности по реновиране и модернизация на оборудването, каси на самообслужване, изграждане на фотоволтаици и др.

Тези модернизации на инфраструктура и оборудване целят основно да доведат до още по-добро и удобно излагане на продуктите, в това число и новите такива. Сред тях са разширен рибен и суши асортимент, нови печива с квас от „Фурната на Lidl”, още разнообразие от плодове и зеленчуци с безкомпромисен контрол на качеството и проверка за над 700 вида остатъци от пестициди, високо протеинови продукти, колбаси по чиста рецепта, био артикули, печен ябълков чипс и др. Всички те са подбрани и разработени от търговския отдел на компанията с много грижа и внимание след строга селекция по критерии като качество, устойчивост, подходящи за здравословно и балансирано хранене и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    до 14
    Ще бъде е там ( показвам с пръст )!
  • 2
    14
    Иво
    И кьде ще бъде този Лидл в Русе???
  • 1
    13
    гутен морген плебс прост
    КАТО Е ПЪЛНО С ЛЬОХМАНИ ДА СЕ БУТАТ ПО ПАРКИНГИТЕ НА ТЕЗИ НИСКОБЮДЖЕТНИ НЕМСКИ МЪРШИ, ТАКА ЩЕ БЪДЕ ! Алтернативи за пазаруване има десетки, които нямат нищо общо с германия. Бутат драскат си колите всеки ден по паркингите на тези мърши, но пак и пак се тикат да плюскат полски млечни продукти и други свръх омазнени боклуци. Зачетете се по етикетите, плебси нещастни. Съдържанието на мазнини с неясен произход е шокиращо. Ядете мега говна, мазила и полуфабрикати. На продуктите в Лидел германия пише съвсем различни фермерски производители, а на вас ви списват най-евтините говна бълвани на конвеир. Още с 15 магазина ще ви опашат, като ги спонсорирате така неистово. На всяко главно кръстовище ще изникне Лидел, за да създава нови и нови задръствания, като непоносимия цирей калфланта на Ялта.
  • 5
    12
    до 4
    В Lidl ли е чисто? Там, като отворят вратата към служебните помещения, ако си наблизо, можеш да припаднеш от миризмата. В Kaufland е даже още по-зле. Само да се повъртиш около „свежата витрина“ и ти се доповръща от миризмата. Да Пацони са абсолютна помия и Била също не са стока, но това не прави Lidl=Kaufland добри вериги.
  • 12
    11
    Кооперативен магазин"Пиргос".
    Яжте на европата и немците говната и боклуците.Като не дава държавата за родно производство и развитие ще ядем немски свински буби и шутки на обрезки със пилешки нокти и копита.Пиите вино от Аржентина и Австралия,Чили.Яжте биволски и кравешки копита на пастет.Това е в резултат на политиката на българските правителства от 1994 година насам.Вноса унищожава родното и здравето.,А родно няма вече 30 години.Има аспартам Е-та,Гума от Филипините,Модифицирани нишестета,алергии,рак,диабет.Набухватели,сгъстители,втвърдители.Вече нямаме стомаси а яромелки с воденични камъни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари