Лидерът на опозицията в Испания обвинява премиера в корумпирани действия

0
Отвратен съм, че Санчес търгува с парите на гражданите, заяви Алберто Фейхоо
Отвратен съм, че Санчес търгува с парите на гражданите, заяви Алберто Фейхоо Снимка: Alberto Núñez Feijóo / Facebook

Отвратен съм, че Санчес търгува с парите на гражданите, заяви Алберто Фейхоо

Лидерът на опозиционната консервативна "Народна партия" Алберто Фейхоо отново остро критикува Закона за амнистията, който е подготвен от управляващата Испанска социалистическа работническа партия и се очаква да бъде внесен за разглеждане в Конгреса. Според него премиерът Санчес действа "противоконституционно“ и "корумпирано“ като се договаря със сепаратистите.

"Размяната на гласове за безнаказаност е противоконституционна, а купуването на премиерски пост с парите на гражданите е корупция", каза Фейхоо на XVI регионален конгрес на баската "Народна партия", на който Хавиер де Андрес бе избран за местен лидер, предава БНР.

"Отвратен съм, че Санчес търгува с парите на гражданите, за да стигне до премиерския пост, отвратен съм, че помилва корумпираните, отвратен съм, че намалява наказанията за присвояване на средства и че възнаграждава с по-добро финансиране длъжниците", каза Фейхоо визирайки споразумението на Санчес с каталунския премиер Пере Арагонес, за подкрепа в Конгреса при гласуването на кандидатурата му за втори премиерски мандат, срещу помилването на каталунските сепаратисти и опрощаването на дълг от 15 милиарда евро на Каталуния.

По думите на Фейхоо никой в социалистическата партия не смее да критикува договорката със сепаратистите, защото не иска да си загуби заплатата.

Междувременно стана ясно, че все още няма постигнато споразумение между хората на Санчес и на Пучдемон за подкрепа, заради твърде многото условия, които поставят сепаратистите. В страната вече се провеждат и протести срещу Закона за амнистията. След Малага и Мадрид, в неделя ще има и във Валенсия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари