Личните лекари настояват за по-високо заплащане за поставяне на ваксини

0
За ваксините по национални програми се получават по 4 лева, което не е променяно от 10 години, обясни д-р Любомир Киров
За ваксините по национални програми се получават по 4 лева, което не е променяно от 10 години, обясни д-р Любомир Киров

За ваксините по национални програми се получават по 4 лева, което не е променяно от 10 години, обясни д-р Любомир Киров

Общопрактикуващите лекари настояват за по-високо заплащане за ваксините, които са препоръчителни по национални програми. Към момента за подобна ваксина те получават 4 лева като цената не е променяна от 10 години, обясни пред Дарик д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Той припомни, че препоръчителна ваксина е например тази срещу рак на шийката на матката и нейното остойностяване е една от причините обхватът там да е трагичен. Затова общопрактикуващите лекари предлагат цените на препоръчителните ваксини да бъдат изравнени с цените на задължителните, които по Национален рамков договор са доста по-високи.

Д-р Киров посочи, че трябва да отчитаме и положителните неща като обхвата с профилактични прегледи, на който според него доста европейски страни могат да ни завидят.

Достъпът до медицинска помощ в България е най-свободният и най-лесният и в Европа, а да не кажа – и в света”, допълни общопрактикуващият лекар.

Ние търсим нещата, които могат да се решат, не изискват кой знае какво усилие и са свидетелство за едно коректно отношение и правилен начин на мислене спрямо медицината като дейност и като изкуство”, категоричен бе д-р Киров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Тъпо племе
    Още ли има идиоти, „ваксиниращи“ се против ковид и грип?!!
  • 6
    3
    Ъъъъ
    "Достъпът до медицинска помощ в България е най-свободният и най-лесният и в Европа" ?!? Само дето всяко паки в Англията е около 18 пъти по квалифицирано от нашите шамани. Седем години ни е по ниска средната продължителност на живота от тази в северна Корея. Според СЗО - а те баш не са много севернокорейско настроени.
  • 7
    2
    Indianec v BG
    Не се наядохте бе! Хау!
  • 8
    1
    до личните лекари
    да се запишат към кухнята за социално слаби.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари