Лични мотиви стоят зад отказа на Митков Кунчев да поведе листата на ДБ в Русе

0
„Смятаме, че имаме достатъчно сили да се борим за две места в парламента Митко Кунчев не прие номинацията, която местната организация от Русе направи, което беше разочароващо за нас", коментираха неговите съпартийци
„Смятаме, че имаме достатъчно сили да се борим за две места в парламента Митко Кунчев не прие номинацията, която местната организация от Русе направи, което беше разочароващо за нас", коментираха неговите съпартийци Видео: Русе Медиа

Вместо бившия директор на Математическата гимназия Митко Кунчев, който бе избран за депутат в предишния парламент, този път водач на листатата на "Демократична България" ще е Стефан Тафров 

 Второто място остава непроменено – то е за Иван Станев от ДСБ, а трета е съпартийката му Розина Първанова, предава Русе Медиа.

„Смятаме, че имаме достатъчно сили да се борим за две места в парламента Митко Кунчев не прие номинацията, която местната организация от Русе направи, което беше разочароващо за нас. Мотивите на г-н Кунчев са лични, той продължава да ни подкрепя. В резултат на това оставихме на националния съвет на партията да направи своя избор и да подреди листата. Ние смятаме, че Стефан Тафров е един достоен водач на една демократична листа в културен град като Русе, той е човек с опит и сме готови да го посрещнем в нашия град“, коментираха представителите на ДБО Евгений Хараламбиев и Йоана Терзиева.

Коалицията ще държи на основните теми, посочени като приоритети и при предишните избори – такса Дунав мост да остава в Русе, децентрализацията, чистотата на въздуха, Русенска софтуерна долина. „Имаме уверението на Стефан Тафров, че ще работи по тези теми“, заявиха още от ДБО.

Стефан Тафров е диплoмaт, интeлeктyaлeц, пoлитик и oбщeствeник, eдин oт създaтeлитe нa CДC и в. „Дeмoкpaция”, първият външнoпoлитичeски съвeтник нa пpeзидeнтa Жeлю Жeлeв, зaм.-министъp нa външнитe paбoти в пpaвитeлствaтa нa Филип Димитpoв и Ивaн Koстoв. Той е бил пoслaник нa Бългapия пoслeдoвaтeлнo в Итaлия, Beликoбpитaния, Фpaнция и ЮHECKO, кaктo и двa пъти пoслaник, пoстoянeн пpeдстaвитeл нa Бългapия в OOH – Hю Йopк. Изиграва ключова роля в признаването на Македония от България през януари 1991 г. и при отпадането на визите за българи в ЕС през 1999 г. Hoситeл нa Opдeнa нa Πoчeтния лeгиoн, стeпeн „Koмaндиp“, и нa Opдeнa нa Итaлиaнскaтa звeздa, стeпeн „Oфицep“.

В листата отсъстват някои от знаковите имена от предишния вот като Йоана Терзиева, Виктор Стоянов, Иван Белчев, но има нови попълнения.

Ето и пълната листа:

  1. Стефан Тафров (Да, България)
  2. Иван Станев (ДСБ)
  3. Розина Първанова (ДСБ)
  4. Михаил Михов (Зелено движение)
  5. Ангел Гяуров (Да, България)
  6. Георги Начев (ДСБ)
  7. Ростислав Кандиларов (Зелено движение)
  8. Калоян Иванов (Да, България)
  9. Сашо Попов (Зелено движение)
  10. Росен Иванов (Да, България)
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари