Левон Хампарцумян: Някой е удължил концесията на "Лукойл" до 2046 година

0
Това означава, че мрежите за влияние на бившия Съветски съюз и настоящата Русия работят перфектно
Това означава, че мрежите за влияние на бившия Съветски съюз и настоящата Русия работят перфектно Видео: Bulgaria ON AIR

Това означава, че мрежите за влияние на бившия Съветски съюз и настоящата Русия работят перфектно

“Технически все още не сме в криза. Предполага се, че ще има затруднения, защото имаме доста неясноти, волатилност на пазарите, цените на енергията, развитието на войната в Украйна, всички тези неща не способстват за добро предсказване на блестящо бъдеще. Същевременно в Америка очакват също, че ще имат затруднения, но все още няма рецесия, има и висока инфлация, разбира се, което е предвестник на трудности, но нещата работят, хората имат работа, тоест, не бива да се самонаказваме, да плачем преди да са ни набили, както се случва понякога. Така че, от тази гледна точка, да, ние трябва да сме готови за това, да реагираме и да се подготвим за затруднения, но те ще бъдат затруднения, които с организация са преодолими“. Това каза в предаването „Опорни хора“ по банкерът Левон Хампарцумян на въпроса за очакванията за икономическа и финансова криза.

„Вижте, одеялото е толкова голямо, колкото е голямо. Винаги в България сам избираш дали да си завиеш главата или краката. Разбира се, понякога можеш да си помогнеш малко с дефицит, малко да вземеш назаем и така нататък, но не са партиите, които генерират богатството, а предприемчивите хора. Тоест ако се създадат условие за предприемчивите хора да генерират нови богатства, те ще го генерират, ако не се създаде, ще продължат да ни занимават с глупости и какво значение има дали поканили- не поканили, има дипломатическо значение, има национално значение, но междувременно някой е удължим концесията на Лукойл до 2046 г. Което означава, че мрежите за влияние на бившия Съветски съюз и настоящата Русия и ФСБ и т.н. работят перфектно. И това е забележка в полето на политиците, в полето на всички служби и Джеймс Бондове и т.н. Като имате предвид, че това нещо независимо дали медията го отразява или не, там, където трябва, където ни съдят и ни поставят бележки от гледна точка на надеждност, на принадлежност-там, тези неща се пишат. И се знаят и после не трябва да се учудваме, когато получаваме определено отношение, за Шенген, за Еврозона, за не знам какво и т.н.“, коментира банкерът.

„По повод това продължение до 2046 г.- някой ден тази рафинерия сигурно ще си смени собственика, по ред причини обаче, когато я продаваш, ти ще я продаваш заедно с концесия до 2046 г., с пристанища и всички други неща, които ще й вдигнат цената. Това е за сметка на всички останали. Защото виждате какво се случва например в Германия - някоя от руските газови, нефтени рафинерии, инсталации просто се национализират. Разбира се, национализацията е възмездна, но ако трябва някой ден да възмездим руския собственик на Лукойл, ще трябва да възмездим и тази концесия“, каза Левон Хампарцумян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари