Летище София вече предоставя безплатна питейна вода

0
Изградени са три чешми на аерогарата
Изградени са три чешми на аерогарата Снимка: БТА

Изградени са три чешми на аерогарата

Три нови чешми за питейна вода вече са на разположение на пътуващите през летище София, непосредствено в зоната преди излитане, съобщиха от пресцентъра на „Софийска вода“. Две от тях са разположени в сектор „Заминаващи“ на Терминал 2, а една – на Терминал 1. Те са смарт поколение със сензорно управление на струята, имат опция за пълнене на бутилки или чаши, както и фонтанка (кран с бутон за фонтан) за удобна директна консумация.

Така заминаващите пътници от столицата вече имат осигурен достъп до питейна вода, а летище София прави поредна крачка към наложилата се европейска практика за свободен достъп до водни ресурси и намаляване на пластмасовите отпадъци. Кампанията за оборудване на летище София с чешми с питейна вода е резултат от партньорството със „Софийска вода“, част от международната група Веолия, информира NOVA.

През май операторът на летището обяви плановете си за ускорено инвестиране до края 2025 г. Повече от 50 млн. лв. годишно ще бъдат влагани в развитието на аерогарата в следващите три години. Покритият паркинг на Терминал 2 ще бъде реновиран за близо 24,5 млн. лв., съобщиха в средата на ноември от оператора на летище София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари