Летище Балчик е затворено заради разбилия се самолет

0
Прокуратурата образува досъдебно производство по случая
Прокуратурата образува досъдебно производство по случая

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая.

Летище Балчик е затворено заради инцидента с разбилия се в петък вечер двуместен самолет. При катастрофата загина пилотът на летателната машина.

Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно производство по случая, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов, предаде Дарик радио.

Той уточни, че следствените действия са започнали веднага след произшествието, но основният оглед ще бъде извършен в съботния ден.

Разследването се поема от следовател от Националната следствена служба. Магистратите ще работят съвместно със Звеното за разследване на авиационни произшествия към Министерството на транспорта. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, както и техническа на машината, допълни Николов.

Летище Балчик, което е военно, но обслужва и граждански полети, ще може отново да функционира след приключване на огледа и преместване на останките от самолета.

Загиналият 52-годишен пилот е собственик на летателната машина и бизнесмен от Варна, съобщи още прокурорът.

Николов заяви, че е разпоредил да се разгледа летателната книжка на пилота, за да се установи какъв опит е имал той – къде е придобил правоспособност, кой го е обучавал, къде се води на отчет.

Двуместният самолет се е разбил при кацането, след като се ударил силно в пистата, преобърнал се и се запалил. Пилотът е загинал на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари