Лепене на плакати в Русе завърши с бой

3
Надпреварата за президентските избори в буквалния смисъл се превърна в битка
Надпреварата за президентските избори в буквалния смисъл се превърна в битка Видео: Нова Телевизия

Първи обвинения за саморазправа и агитация в деня за размисъл.

Бавят се и бюлетините за секциите в Лос Анджелис, Сан Франциско и Сингапур.

Надпреварата за президентските избори в буквалния смисъл се превърна в битка. В Русе се стигна до пукната кост на носа и охлузни рани като представител на един от кандидатите наби застъпник на другия щаб, който лепял плакати.

Повод за свадата станало лепенето на агитационни материали. Младежите от лагерите на двамата кандидати не могли да разделят местата, на които ще поставят техните плакати. Конкуренцията ескалирала до такава степен, че 27-годишният Тихомир Димов се оказал на земята.

След изненадващото кроше Тихомир се оказал с фрактура на носа и охлузване по устните. Последвало обаждане до телефон 112 и жалби до прокуратурата в Русе и до Районната избирателна комисия. И двете подадени от партията, чиито застъпник се явява пострадалият. Битият Тихомир е освидетелстван от съдебен лекар.

Двамата участници в побоя били разпитани в полицията. На нападателя е съставен акт за хулиганство. В понеделник съдът ще се произнесе по случая.

В Твърдица пък добруването на местната община се оказа пряко свързано с изборите за президент. От текст, отпечатан на партийна бланка, жителите на града разбраха, че успехът на единия от кандидатите е гаранция за продължаване на проектите в тяхната община.

От ЦИК обобщават, че в рамките на днешния ден не са получили сигнали за нарушения.

Иначе от ЦИК съветват членовете на секционните комисии зад граница да поставят и втора кабина за гласуване, ако желаещите да упражнят правото си на вот пред дадена секция се окажат повече от 200. Такива кабини трябва да бъдат изискани от посолствата ни по места.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари