"Лелка" бие дете в градина в Благоевград

6
Извършва се проверка в детска градина в Благоевград, след сигнал за насилие над дете
Извършва се проверка в детска градина в Благоевград, след сигнал за насилие над дете Снимка: Facebook

Извършва се проверка в детска градина в Благоевград, след сигнал за насилие над дете

Текат проверки спрямо служителка в детска градина в Благоевград, след сигнал за насилие над дете, съобщи на рпесконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов. След като разбрах за случая, незабавно съм назначил комисия, която да провери конкретния инцидент, да провери правилата, начина на работа и как се е стигнало до инцидента, допълни Стоянов.

Директорката на детската градина е била в отпуск, но се е върнала, след като е разбрала за инцидента.

„Моето лично мнение е, че децата са нашето най-голямо богатство и сме длъжни да се грижим за тях. Да, времената са трудни за всички, но когато един човек е поел една отговорност и не е в състояние да изпълни тази отговорност, по-добре да не отиде на работа, отколкото да отиде и да се стигне до такава ситуация“, каза кметът на Благоевград.

В това отношение съм абсолютно безкомпромисен и веднага се чух с директорката, поисках служителката да бъде отстранена от работа, защото няма как да остане в тази ситуация, допълни още той. Компетентните органи ще продължат да изясняват ситуацията. Прокуратура и полиция ще кажат повече за случилото се.

Кметът каза, че служителката на детската градина е дългогодишен служител и до момента не е имало никакви инциденти. „До този момент няма такива проявления и детската градина няма сигнали, които да са подавани“, каза Стоянов.

От общината ще продължат да следят случая. Сезирани са полиция, прокуратура и Еврокомисията, която е разпоредила проверка. Всичко, което ще се провери, ще бъде обявено публично, допълни той.

По думите на Стоянов детето е добре, а инцидентът, по данните до този момент, е възникнал, защото детето е искало да се придвижи към неговото сестриче, което е в другата група в същата детска градина. Това непослушание е създало напрежението, каза кметът.

"Доколкото имам информация днес в 16:00 часа ще има родителска среща, ще има и представител на общината. Към момента няма данни да не работи детската градина, тъй като няма системни сигнали за насилие. Имаме инцидент, предприети са мерки, но няма някаква системност в това отношение. За мен, това, което виждам като данни е инцидентно изпускане на нерви", каза кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Hothot
    Първо, тя не го влачи,а го пренася! Има разлика?! И напоследък всички са се захласнали по метода Монтесори да си гледат децата и стават непоносими лигльовци! За нашите ширини този метод не работи!!! Ако детето от лиготии падне и се нарани пак възпитателките виновни!!! Нека един от тези родители за един ден в седмицата да посети градината и да издържи с 30 деца!!! След това ще говорим! Не се поддавайте на емоции!!!
  • 5
    8
    Ситуацията е ясна
    Мангали, сър. А знаем, че циганин и на снимка да го видиш.... Изгледайте видеото след 2:00 мин. https://bntnews.bg/news/signal-za-nasilie-nad-dete-v-detska-gradina-v-blagoevgrad-1247796news.html
  • 6
    7
    русенец
    Като гледах репортажа с бабата и дядото на "детенцето" ми стана ясно, че най-вероятно си го е заслужило. От тъмната боя бяха.
  • 6
    6
    Стоян
    Ще го докосне и то всеки ден,ако е дебилно и невъзпитано,боят го оправя чудесно.....повярвайте...бой и наказания,и ще има ред!
  • -7
    5
    Правилен до 2
    Абсолютно правилно. Докосне ли ми детенцето със шамар, всеки ден ще правя главата квадратна от юмруци. Пък ти ме наричай фъфлейки щото си без зъби както си искаш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари