Леко захлаждане в Европа

0
С отминаването на жегата обаче се очакват гръмотевични бури
С отминаването на жегата обаче се очакват гръмотевични бури

Температурите в Европа се понижиха леко през днешния ден, след като вчера на много места се получиха температурни рекорди от продължаващата гореща вълна, предаде ДПА.

Днес сутринта в Париж беше около 25 градуса, а после внезапно заваля проливен дъжд, което предизвика радост в центъра на града, а работещите в офисите се стичаха към прозорците и терасите, за да гледат.

Във Великобритания също беше значително по-прохладно, както съобщи днес нейната метеорологична служба. Въпреки всичко в някои части на Обединеното кралство времето остана топло и влажно с гръмотевични бури на отделни места.

В Германия атомна електроцентрала в северозападния град Гронде, която първоначално се очакваше да спре работа заради жегата, в крайна сметка продължи да работи и през днешния ден, съобщи операторът й, цитиран от БТА. Причината за очакваното спиране на работа беше, че според прогнозата температурата на водите на близката р. Везер, които се използват за охлаждането на реактора на централата, трябваше да достигне 26 градуса и с това да стане прекалено топла. В крайна сметка температурата не надвиши 25 градуса и мярката не беше необходима.

Германската метеорологична служба прогнозира, че горещата вълна ще приключи до утре и към неделя температурите ще са паднали под 30 градуса.

Но службата допълни, че с отминаването на жегата очаква гръмотевични бури с потенциал да предизвикат наводнения, защото сухата почва няма да бъде в състояние да поеме внезапни порои.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари