Лекарят в катастрофиралата линейка: Шофьорът не ни даде път

1
Д-р Димитър Димитров подчерта, че пациентът, който са прекарвали, е можел да бъде спасен
Д-р Димитър Димитров подчерта, че пациентът, който са прекарвали, е можел да бъде спасен Снимка: bTV

При тежкия инцидент в Сливенско загинаха двама души, а трима пострадаха

Двама загинаха, а трима пострадаха при тежка катастрофа между линейка и лек автомобил до сливенското село Гавраилово. Животът си загуби пациент в линейката и шофьорът от другата кола.

Имам болки в цялото тяло, леко в главата, хематом на крака. Мисля, че най-малко 15 дни няма да бъда добре. При транспорт на болен бяхме с включени сигнали - светлини и сирени. Прекарвахме пациент с инфаркт и гледаме в първия час да му се помогне. Карахме сравнително бързо“, заяви д-р Димитър Димитров, който е бил в линейката, предава bTV.

Той подчерта, че пациентът, който са прекарвали е можел да бъде спасен.

Аз бях отпред в линейката, ако бях отзад нямаше да водим този разговор. Пациентът беше включен на монитор и аз го следях непрекъснато. При най-малка промяна в жизнените показатели щях да реагирам. Колата се престрои рязко в ляво, за да завие за Гавраилово. Без да се увери, че отзад идва кола. Линейката се движеше с около 100-110 км/ч. То стана настигане, шофьорът не ни даде път“, разказа той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    емил
    Водачите на автомобилите със специален режим на движение имат право да нарушават закона за движение по пътищата, но ако стане ПТП те си носят отговорността! На пътя Русе-Варна изкочи една такава линейка от нищото. Трилентов път със забрана за изпреварване от страната на линейката... Щеше да стане мазано... добре че вече бяхме приключили с изпреварванията и се бяхме прибрали. Може би шофьорите на линейки (а и на другите автомобили със специален режим на движение) трябва да ходят на специални курсове за управляване на такива автомобили - даже това трябва да е периодично...
  • 14
    4
    ...
    Автомобилите със специален режим на движение имат определени привилегии, но това не изключва необходимостта водачите им да се движат предпазливо, уверявайки се, че няма да причинят ПТП. За да загине водача на голфа, при удар отзад, скоростта на линейката не ще да е била 100-110. По-скоро толкова е била разликата в скоростите на двата автомобила. Аналогичен случай - Милен Цветков.
  • -11
    3
    до 1
    Когато си умен по цялата глава и линейка няма да те спаси от това!
  • -5
    2
    до 1
    Ако утре ти си пациентът в линейката ,ще разчиташ на "тоя глиган"
  • 30
    1
    Краш-тест
    Като го гледам тоз глиган колко е тъп - да се радва, че въобще е оцелял. Ей, глиган, това, че караш линейка не те прави безсмъртен. Ще спазваш правилата както всички останали. Иначе ще мреш! Те затова са измислени. Шебекът в линейката си мисли, че като пусне един буркан и вече е безсмъртен... няма такива филми...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари