Лекарят, приел Дебора: Не бях виждал рани, направени с такова зверство!

0
Извършителят е абсолютен изрод, психопат, заяви д-р Стоян Петров
Извършителят е абсолютен изрод, психопат, заяви д-р Стоян Петров Снимка: Кадър БНТ

Извършителят е абсолютен изрод, психопат, заяви д-р Стоян Петров

Д-р Стоян Петров е първият лекар, който приема 18-годишното пострадало момиче. Три часа са били необходими на екипа да зашият всички рани. Казва, че за близо 40-годишния си стаж като лекар за първи път вижда подобна гледка.

"Грозна работа, грозна... Не беше животозастрашаващо състоянието ѝ, но нацепена - една до друга успоредни рани… Аз съм виждал рани, ама чак такива с такова зверство направени… Не искам да си спомням за това нещо", казва д-р Стоян Петров.

Медикът прогнозира, че момичето цял живот ще преживява насилието и не може да си обясни какъв човек може да извършиш подобно нещо.

"Абсолютен изрод, психопат. Аз не виждам един нормален човек да направи такова нещо".

Адвокатът на обезобразеното момиче определя като неадекватна първоначалната експертиза за лека телесна повреда. Той има забележки към към указанията, които е дала прокуратурата по случая.

"Ако бяха разпитвани още на момента дежурните лекари, които са приели детето, още на този етап предвид голямата кръвозагуба, щеше да бъде определен характера на телесната повреда - един от признаците е временно разстройство на здравето, опасно за живота", каза Делян Славов, адвокат на пострадалата.

А обвиняемият Георги Николаев е заявил на адвоката си, че не е съпричастен към нападението. Според защитника 26-годишният мъж има алиби за деня на престъплението. И останалите обяснения: макетното ножче, с което е нарязана девойката, не е намерено в дома на задържания, а в апартамента на момичето. По ножа няма пръстови отпечатъци.

"Моят апел е: оставете съдебната система да работи спокойно. Не мога да повярвам, че съдии излизат да се обясняват за своите актове и за това, което се е наложило да постановят", каза адвокат Петко Кънев.

Защитата на Георги Николаев ще обжалва наложената му мярка "задържане под стража". Заседанието е насрочено за 9 август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -14
    1
    варненски
    ми от самото начало можеше да се замисли някой...толкова рани без викове , крясъци , комшии , чули недочули...тя малката си е набила пак херца...Оня мангал Северин как беше и той на точното място в точното време ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари