Лекарства и термометри предадоха русенци в кампанията за опасни отпадъци

0
Мобилният пункт на общината е разположен на ул. „Шипка“№ 33 /до жп прелеза на Кооперативния пазар/
Мобилният пункт на общината е разположен на ул. „Шипка“№ 33 /до жп прелеза на Кооперативния пазар/ Видео: Русе Медиа

Двудневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна днес в Русе

 Мобилният пункт на общината е разположен на ул. „Шипка“№ 33 /до жп прелеза на Кооперативния пазар/ и работи от 10 до 16 часа на 17 и 18 май. Първите предадени отпадъци бяха лекарства и живачни термометри, информира Русе Медиа

От общината отчитат, че всяка година все повече русенци използват възможността да предават този вид отпадъци в мобилния пункт. Най-активни са младите хора, които имат отговорно отношение към опазване на околната среда.

Правим кампанията два пъти годишно – през пролетта и през есента. Припомням, че тя е само за домакинствата, а не за фирмите. Имали сме случай, когато на пункта дойде цял микробус с лекарства, а юридическите лица предават опасните отпадъци по друг ред. Целта е да се улеснят хората, тъй като не бива този вид отпадъци да се смесват с общите. След предаването им общината има договор с фирма, която ги рециклира“, каза зам.-кметът Димитър Недев.

Русенци могат да предадат опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества, лекарства с изтекъл срок на годност, живачни термометри и живак, почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за борба с вредители, киселини, основи, бои, лепила, лакове, разтворители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    глупаци, знаете ли кога ще ви дам живачния си термометър ? най-точното и безотказно средство за мерене на температута на нула надморска височина и на Еверест, в ужасен студ и екваториална жега, не иска ток, не иска нищо. а цялата работа е договорената фирма да налапа едни суми. който си върне работещ живачен термометър е епичен малоумник. бих го купил за добра цена веднага.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари