Лекари останаха изумени от бебе, „бременно” със своя близнак

0
Медиците открили наполовина формиралия се брат в корема на новороденото
Медиците открили наполовина формиралия се брат в корема на новороденото

Лекарите са останали шокирани, виждайки, че  малчуганът, който току що се бил появил на бял свят, е „бременен” със своя близнак.

Медиците открили наполовина формиралия се брат в корема на новороденото.

Хирурзите спешно отстранили седем сантиметрови части от тялото на новороденото, които, според тях, били вродена аномалия, рядка форма на паразитен близнак, известна като „плод в плода”. По целия свят до момента са регистрирани едва 200 подобни случая, пише Лайф ру., предаде БЛИЦ.
 
Уникалният младенец е дете на 19-годишна майка от индийския град Тхана. Тя и детето се чувстват добре. Обичайно при тези случай близнакът паразит застрашава живота на новороденото, той обвива плода и лишава своя „стопанин” от хранителни вещества. Понякога може да доведе до гибелта и на двата плода, защото те се хранят през една пъпна връв.

Аномалията в плода е открита от лекаря кардиолог Бхавна Торат по време на рутинен преглед на бременната жена миналия месец. След девет дни, когато малчуганът се появил на бял свят, лекарят прегледал новороденото и открил втория плод, разположен в корема. Паразитният близнак е имал мозък, но е липсвала черепна кост. Детето е преминало успешно операцията по отстраняването на плода в корема му. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари