Лекар: Получихме указанията за електронните направления късно

1
Указанията са получени едва на 1 юни
Указанията са получени едва на 1 юни Видео: NOVA

Драмата с електронните направления вече премина.

Тя беше през първия ден основно, когато повечето от компаниите, които предлагат софтуерния продукт, закъсняха с прилагането му. Има нужда от електронизиране на здравеопазването с цел облекчаването работата на лекарите. Това коментира общопрактикуващият лекар Мирослав Спасов, предава NOVA.

Към днешна дата аз нямам проблеми с издаването на направления - било то за консултация или за изследвания. Драмата настъпи, тъй като се оказа, че повечето лаборатории, както и колегите, работещи в специализираната доболнична помощ - при тях все още не беше актуализиран софтуерът или пък не бяха добре обучени”, обясни той.

Куриозното в случая с електронните направления, смята д-р Спасов, е че указанията са получени късно - едва на 1 юни. „Би било редно една седмица преди да се въведе да има насоки, средата на работа да се тества, и ако има грешки - да могат да бъдат изчистени. Ние обаче нямахме тази една седмица”, каза още лекарят.

Медикът засегна и невъзможността вече да бъдат издавани направления за установяване на коронавирус. „Има някакво обещание, че може да се възстанови опцията да издаваме електронни направления за диагностика на COVID. Към днешна дата има греда - вероятно на това се дължат и малкото бройки в информационния портал”, смята д-р Спасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари