Лекар обясни какви са симптомите на мистериозния хепатит при децата

0
Пуснати са указания от МЗ във връзка с хепатита, които са изпратени до всички общопрактикуващи лекари и педиатри, и до болниците, лекуващи деца
Пуснати са указания от МЗ във връзка с хепатита, които са изпратени до всички общопрактикуващи лекари и педиатри, и до болниците, лекуващи деца Снимка: БНТ, стоп кадър

Д-р Светослав Тодоров обясни че симптомите са повишаване на телесна температура в най-малка степен, гадене, повръщане и пожълтяване на кожа и склера

Съмнения за първи случай на мистериозния остър хепатит при децата. Проверява се пробата на малък пациент от Бургас, информира БНТ. 

Пуснати са указания от МЗ във връзка с хепатита, които са изпратени до всички общопрактикуващи лекари и педиатри, и до болниците, лекуващи деца. Указанията са какви лица с каква симптоматика трябва да бъдат съобщавани и проследявани, обясни д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

За неуточнения случай са изпратени три проби на 4 май в Националния център по заразни и паразитни болести. Резултатите все още се очакват.

"Симптомите на острия хепатит са повишаване на телесна температура в най-малка степен, гадене, повръщане и пожълтяване на кожа и склера", обясни д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари