Лекар: Българинът продължава да смята, че може сам да се лекува

0
Наскоро имах една пациентка, която три дни беше пила едни антибиотик и пет дни втори антибиотик и беше дошла при мен с усложнения
Наскоро имах една пациентка, която три дни беше пила едни антибиотик и пет дни втори антибиотик и беше дошла при мен с усложнения

Много често хората си мислят, че могат сами да се лекуват.

Наскоро имах една пациентка, която три дни беше пила едни антибиотик и пет дни втори антибиотик и беше дошла при мен с усложнения. Българинът просто продължава да смята, че може сам да се лекува и да си играе с най-ценното, което има и това е животът.

Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар Гергана Николова.

Относно решението на съд в Сливен, според което неваксинирано дете може да посещава детска градина, тя заяви, че по този начин са били нарушени няколко действащи наредби, касаещи закона за здравето.

"Това е много неприятно, защото в случая не са отчетени медицинските показания. Поставянето на ваксина и борбата с епидемиите е част от националната сигурност, защото в крайна сметка здравето е национална сигурност и трябва да се пази'', коментира д-р Николова и разясни, че най-удачният период за поставяне на противогрипна ваксина е от октомври до средата на декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари