Легенди от Ролан Гарос и Котоошу в "Ruse sand Fest" 2016

0
700 тона пясък вече са на терена на Международен фестивал на пясъчни скулптури в Русе
700 тона пясък вече са на терена на Международен фестивал на пясъчни скулптури в Русе

Както споделихме с вас преди няколко дни, на русенската крайбрежна алея тече усърдна дейност по подготовката за "Ruse Sand Fest".

700 тона пясък вече са на терена на Международен фестивал на пясъчни скулптури в Русе.

Подготовката на второто издание на събитието е факт благодарение на коректността и професионалното отношение на техническия екип на "КАОЛИН" АД и транспортната фирма "ИНТЕРТРАНС 21" ЕООД, както и на мениджърския усет на техните управители и собственици, които за втора година се проявиха и като меценати на едно изключително атрактивно изкуство.

На кея в Русе техническите асистенти на скулпторите вече подготвиха първите пясъчни пирамиди, в очакване на скулптори със световна известност, които ще творят на тема "Спорт", става ясно от информацията на "Фейсбук" страницата RSF.

10 именити скулптори от три континента ще творят на тема "Спортна слава, световни и олимпийски символи" по време на Международен фестивал на пясъчни скулптори "Ruse Sand Fest'2016", който започва на 26 май, на кея в града.

Темата на фестивала е свързана със спортната 2016 година, в която Русе е Европейски град на спорта. Млади творци ще имат възможност да творят заедно с тях в специално организирана четиридневна Академия по пясъчно скулптиране за ученици и студенти от 28 до 31 май 2016 година.

Ето и някои от участниците:

СИЛА, УСТРЕМ И ИЗЯЩНОСТ от пясък ще видим в скулптурата на Андрей Молоков, творец от Чебуксари, Република Чувашия, територия позната и като Волжска България. Триметрова фигура, която представя конния спорт и волята за победа на кон и жокей, ще извиси ръст в Алеята на спортната слава на кея в Русе по време Международен фестивал на пясъчни скулптури "Ruse Sand Fest" 2016.

Легендите на Ролан Гарос от пясък ще оживеят в алеята на спортната слава на кея в Русе, естествено изваяни от френски скулптор Дютераж Беноа (Dutherage Benoit)

Котоошу от пясък ще оживее в алеята на спортната слава, която ще блесне на кея в Русе в началото на юни. Това ще сътвори Руслан Коровков, именит скулптор от Украйна, който е консултант на Международен фестивал на пясъчни скулптури Русе '2016. Триметровият сумо-герой няма да участва в надпреварата за наградите, но със сигурност ще носи много настроение в спортната атмосфера на брега на река Дунав.

В състезанието по пясъчно скулптиране ще участва фаворитът на публиката, русенският скулптор Даниел Кънчев. Преподавател и творец. Неговата деликатност често застава на пътя на славата, която заслужава. Във второто издание на пясъчния фестивал в Русе, вдъхновен от темата "Спортна слава, световни и олимпийски символи", неговият талант ще извае от пясък златните момичета на българската художествена гимнастика.

Тези и още други скулптори очаквайте само след 8 дни!

26 май - трябва да бъдете там!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари