Лед и студ сковават цялата страна

5
Измериха - 22 градуса на Мусала, жълт код за студено време в 25 области
Измериха - 22 градуса на Мусала, жълт код за студено време в 25 области Снимка: NOVA

Измериха - 22 градуса на Мусала, жълт код за студено време в 25 области

В планините е много студено, а по върховете температурите са отрицателни. Сутринта в 8:00 часа на връх Мусала измерената температура е минус 22 градуса, на Черни връх - минус 19 градуса, на връх Рожен - минус 15 градуса, а на връх Мургаш - минус 14 градуса.

Предупреждение от първа степен - жълт код, за студено време в 25 области от страната обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Максималните температури в повечето райони на страната днес ще са под 0 градуса, а в областите Благоевград, Перник и Кюстендил в сряда ще има минимални температури под минус 10 градуса.

Жълт код за ниски температури няма въведен днес само за три области: Кърджали, Хасково и Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари