Лъжлив сигнал за пожар в Сеново вдигна пожарникарите на крак

0
Дежурните екипи на пожарната са реагирали на 14 сигнала за произшествия и инциденти през почивните дни
Дежурните екипи на пожарната са реагирали на 14 сигнала за произшествия и инциденти през почивните дни Снимка: Dunavmost / архив

Дежурните екипи на пожарната са реагирали на 14 сигнала за произшествия и инциденти през почивните дни

В съботния ден, между 12:55 и 13:30 часа, пожарникарите са гасили само едно запалване в сухи треви, възникнало в гр. Бяла.

Вчера преди обед, от 11:28 до 11:50 ч., екип на Първа РСПБЗН е гасил горящи отпадъци в метален контейнер на ул. „Казанлък“ в Русе.

От 13:35 до 14:00 ч. пожарникари от Втора РСПБЗН са пратени на адрес на бул. „България“ в Русе, откъдето се е получил сигнал за запалени сухи треви и храсти в района, но преди пристигане на екипа на място пожарът е бил изгасен от служители на НКЖИ.

В 14:03 часа екип от ССОД при РДПБЗН – Русе е изпратен на сигнал за паднало дърво върху пътното платно на ул. Плиска в Русе, дървото е отстранено от служителите. Между 14:44 и 15:15 ч. беленските огнеборци са премахнали дърво, паднало върху пътното платно между Бяла и Попово, преди с. Копривец. В 14:51 часа екип на ССОД отново е реагирал на сигнал за паднало дърво, този път на адрес на ул. „Изгрев“ в Русе.

Вечерта в 18:37 часа екип на Първа РСПБЗН е насочен за гасене на запалени сухи треви и храсти на ул. Йордан Йовков в Русе, където пожарникарите са ликвидирали пожар на площ от 20 м2.

Един лъжлив сигнал за пожар в сухи треви и храсти в района на гр. Сеново е вдигнал екип на РСПБЗН – Ветово в 18:38 часа. При отиване и обход в посочения район огнеборците не са установили да има горене.

От 18:42 до 19:45 ч. екип на РСПБЗН – Бяла е работил по гасенето на пожар в сухи треви и храсти в района на главен път Русе – В. Търново, преди с. Полско Косово, като горенето е ликвидирано на площ от 20 м2. Отново сигнал за запалени отпадъци, сухи треви и храсти е наложил два екипа на Първа РСПБЗН да бъдат изпратени в кв. Средна кула в 9:16 часа, където до 20:50 ч. те се ликвидирали горенето на площ от 200 м2.

В 19:48 часа двемогилските пожарникари са се отзовали на сигнал за запалени сажди в коминно тяло на къща в с. Тръстеник. Те са работили там до 22:10 ч., като произшествието се е разминало без пострадали и щети.

Още три сигнала за пожари в сухи треви и храсти, погасени без пострадали и щети, са наложили намесата на дежурните екипи в тъмната част на денонощието – в 19:26 ч. служители от Втора РСПБЗН са посетили такова произшествие в с. Долно Абланово, ликвидирано на площ около 5500 м2.; в 20:27 ч. беленските пожарникари са потушили пожар в сухи треви в гр. Бяла - на площ от около 3 кв.м; а между 21:32 и 22:50 ч. отново беленски пожарникари са гасили запалени сухи треви и храсти в с. Новград, в района на изоставени лозя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари