Лавров: Русия ограничава влизането на граждани от „недружелюбни страни”

0
България бе поставена от Москва в списъка на тези държави на 7 март
България бе поставена от Москва в списъка на тези държави на 7 март Снимка: ЕПА / БГНЕС

Решението ще бъде под формата на президентски указ

Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани от „недружелюбни държави”, заяви външният министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, предава Нова тв.

Както е известно, България бе поставена от Москва в списъка на тези държави на 7 март. Лавров уточни, че това решение ще бъде под формата на президентски указ, като в момента се изготвя проектодокумент.

Този закон ще наложи редица ограничения за влизане на руска територия. В същото време, за да се предотвратят заплахите за живота и здравето на граждани на трети страни и лица без гражданство, които се намират на украинска територия, бяха улеснени процедурите за влизане и престой на руска територия с цел безопасното им завръщане в страните, чиито граждани са”, обясни външният министър.

Според Лавров САЩ и техните съюзници „директно са обявили” тотална хибридна война срещу Русия. „Целта на тази конфронтация не се крие от Запада - да унищожи руската икономика, да подкопае вътрешната политическа стабилност и в крайна сметка значително да отслаби Русия, изтласквайки ни в периферията на международния живот”, коментира той.

Много страни наложиха санкции срещу Москва, след като Русия започна война в Украйна. От своя страна Русия одобри списък с 48 държави и територии, които извършват неприятелски действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Горките русофили
    Няма как да отидат нашите русофили в Русия. За окайване са. И ние трябва да ограничим идването на руснаци в България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари