Лавров: ЕС жертва интересите на своите граждани, за да угоди на САЩ

9
По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа
По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа Снимка: EPA/БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че жертва интересите на своите граждани, за да угоди на Съединените щати

Според Сергей Лавров Западът и най-вече Съединените щати използват Украйна, за да запазят господстващото си положение на световната политическа сцена, предаде БНР

"Украйна е инструмент за възпиране на мирното развитие на Руската федерация в контекста на курса към увековечаване на еднополюсния ред".

По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите отвъд Океана и отслабват Европа, като освобождават пазарите ѝ за американските стоки, технологии и военна продукция.

"Евросъюзът окончателно губи признаците си на самостоятелност и послушно се вписва в англосаксонските планове за утвърждаване на еднополюсния световен ред, жертвайки качеството на живот на европейците и техните коренни интереси в угода на Съединените щати".

Според Лавров Европейският съюз все повече се слива с НАТО по въпросите на сигурността, а Алиансът от своя страна на все по-висок глас декларира глобалните си амбиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари