Лагерфелд: Анцугът е символ на поражение

1
Ако Лагерфелд беше видял колко българи се обличат с "официалните" анцузи по улиците, какво ли щеше да каже?
Ако Лагерфелд беше видял колко българи се обличат с "официалните" анцузи по улиците, какво ли щеше да каже? Снимка: Getty Images

Гениалният Лагерфелд в няколко цитата

За анцузите...

Пред Vogue през 2001 г. дизайнерът е категоричен: „Анцузите са символ на поражение. Изгубили сте контрол над живота си, затова сте си купили анцуг“, припомня webcafe.bg

За членовете на британското кралско семейство...

Острият език на Лагерфелд не пропуска Пипа - сестрата на Кейт Мидълтън. За нея той казва: „Не харесвам лицето ѝ. Най-добре е да си показва само гърба“.

И за лейди Даяна...

През 2006 г. пред New York Magazine той не може да се въздържи и нарича лейди Даяна „глупава“. В интервюто си, щом става въпрос за нея, Карл заявява: „Тя беше красива и мила, но беше глупава“. Впоследствие се извинява за непремерените си думи.

За татуировките...

„Мисля, че татуировките са отвратителни. Сякаш живееш в рокля на Pucci непрекъснато“, отсича Лагерфелд. Емилио Пучи, ако се чудите, е моден дизайнер, прочут с изключително шарените си и понякога излишно цветни рокли.

За селфитата...

По мнение на Карл селфитата са: „Ужасно нещо, при което цялото ти лице е изкривено. Брадичката е твърде голяма, лицето е твърде малко. Това за мен е електронна мастурбация“.

За рускините...

"Ако бях рускиня, щях да съм лесбийка. Руските мъже не изглеждат добре", отсича дизайнерът.

За ниските мъже...

„Най-лошото нещо са ниски, грозни мъже. Жените могат да са ниски, но за мъжете е невъзможно. Това е нещо, което те няма да простят в живота, затова стават зли и искат да те убият“, посочва Лагерфелд пред The Evening Standard.

За политическата коректност...

Карл е убеден: „Бъди политически коректен, но не занимавай останалите с разговори за политическата коректност, защото това е краят. Искате да отегчите всички? Бъдете политически коректни в разговорите си“.

За себе си...

Дизайнерът не пропускаше да коментира и самия себе си. В книгата „Светът според Карл“ той пише, че се приема за карикатура на себе си и това му харесва. Пред списание Vogue пък заявява, че няма никакви човешки чувства и допълва: „Аз съм много земен човек. Просто не съм от тази Земя“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари