Лъчезара Пекова прекратява спортната си кариера

1
Националката по художествена гимнастика стана шампионка в многобоя през юли
Националката по художествена гимнастика стана шампионка в многобоя през юли Снимка: Анна Недкова / Facebook

Националката по художествена гимнастика стана шампионка в многобоя през юли

Националката по художествена гимнастика Лъчезара Пекова прекратява спортната си кариера.

В началото на юли тя стана шампионка в многобоя и спечели три сребърни отличия на финалите на международния турнир "Жулиета Шишманова" в Бургас, а освен това завоюва отличия на Гран При в Бърно (Чехия), на състезания във Франция, Сърбия и други.

"Всяка история има своя край! Един етап от моя живот приключи. Спортът ми даде и ме научи на много! Благодарна съм за всичко, което преживях и преодолях. Горда съм, защото се сблъсках с много трудности и всеки път намирах сили да продължа напред и да не се отказвам от мечтите си, благодарение на моите треньори, които бяха до мен през всички тези години", написа грацията в социалните мрежи.

"Благодарна съм на своя клуб Левски, без който аз нямаше да успея да стигна до "голямата гимнастика". Благодаря на г-жа Ева Гогова,моят първи треньор, жената, която повярва в мен още в самото начало. Благодаря на г-жа Нешка Робева и г-жа Лушка Бъчварова - жени, които ми предадоха своите безценни знания и опит! Научиха ме на уважение, търпение и отговорност, да постъпвам винаги с чест и достойнство, да отстоявам мнението си и да признавам грешките си, колкото и да ми е трудно, защото "безгрешни" хора няма! Учеха ме винаги да бъда различна и да не се вписвам в тълпата. Ежедневно ми показваха как когато си мисля, че не мога повече и нямам сили да продължа, точно тогава трябва да проявя воля и характер и да докажа на себе си, колко много мога да издържа и направя, когато преодолея себе си", добави тя.

"Благодаря на г-жа Силвия Стойнева! Жената, която беше до мен през всички тежки контузии, провали и успехи! Научи ме да бъда по-добър човек! Показа ми, колко е важно да имаш силна връзка с треньора си, да обичаш това, което правиш и да бъдеш честен преди всичко пред себе си! Разбрах колко е важно да се бориш докрай, независимо от случващото се и това, че не винаги нещата се получават така както искаме, точно защото предстои нещо по-добро и всичко се случва с някаква причина с цел израстването ни. Успях да осъзная, че всеки сам избира как да гледа на нещата, които му се случват, дали като оправдания или пък като поредната възможност, която те изгражда като стойностен човек. Благодаря на тези жени, че бяха и продължават да бъдат до мен. Имах възможността да се уча от най-добрите! Благодаря на всички треньори и специалисти от националния отбор, които работиха с мен, както и на БФХГ. Обичам с цялото си сърце художествената гимнастика и силно вярвам, че най-доброто тепърва предстои!", завърши Пекова.

Тя е втората националка след Татяна Воложанина, която прекратява кариерата си в последните няколко седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари