Кварталите “Възраждане“ и „Локомотив“ трети ден са без парно и топла вода

1
Първоначалният пробив е локализиран до жп линията на Товарна гара
Първоначалният пробив е локализиран до жп линията на Товарна гара

Квартал “Възраждане“ и „Локомотив“ продължават да са без парно и топла вода.

Причината е авария в 530 мм магистрален топлопровод, свързващ северна и южна магистрала за топлоподаване в Русе, съобщи Русе Медиа.

Първоначалният пробив е локализиран до жп линията на Товарна гара. През целия ден вчера е работено от аварийния екип за изрязване на компрометираната тръба и замяната ѝ с нова. В късните следобедни часове е започнало запълване на системата с топла вода, но в 3 часа през нощта днес се е получил нов пробив по същия магистрален топлопровод в района на училище „Братя Миладинови“.

Отново е спряно топлоподаването и екипи работят по отстраняването на аварията. Заварчиците работят на смени, тъй като пространството е тясно и се прави допълнителна вентилация. Очаква се в ранния следобед да започне отново запълването на системата. Ако няма нови аварии, би трябвало до края на днешния ден да бъде възстановено парното и топлата вода в двата квартала.

Оказва се, че и двата пробива са на места, които се намират непосредствено под уличните капаци на топлопровода. Оттам прониква вода, която пада върху тръбите, и предвид третирането с агресивни препарати за сняг, корозията в тези участъци е в пъти над нормалното. На мястото на първата авария над тръбите на „Топлофикация“  минава и водопровод на ВиК, който също е имал проблеми и е възстановен преди време. Течът отпреди ремонта също е увредил целостта на топлопровода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари