Куклен театър - Русе ще се включи в „Нощ на театрите 2023“

5
На 18 ноември публиката ще може да се наслади на постановката по разказа на Джани Родари „Кучето, което не можеше да лае“ на режисьора Деница Дончева
На 18 ноември публиката ще може да се наслади на постановката по разказа на Джани Родари „Кучето, което не можеше да лае“ на режисьора Деница Дончева Снимка: Facebook

На 18 ноември публиката ще може да се наслади на постановката по разказа на Джани Родари „Кучето, което не можеше да лае“ на режисьора Деница Дончева

Куклен театър - Русе се присъединява към „Нощ на театрите 2023“, като обещава да поднесе незабравимо изживяване на своите зрители. На 18 ноември, събота, публиката ще може да се наслади на постановката по разказа на Джани Родари „Кучето, което не можеше да лае“ на режисьора Деница Дончева.

Спектакълът е сред най-успешните продукции на Куклен театър - Русе и преди месец беше отличен със специална награда за колективна игра на Международния фестивал на театрите за деца в Босна и Херцеговина. Преди това имаше индивидуална награда за ярко актьорско присъствие на актрисата Христина Стоянова от Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“ в Пловдив.

Тази година „Нощ на театрите“ внася допълнителен фокус – устойчивост и отговорност към природата. Куклен театър - Русе споделя вярата на организаторите на Нощта, че театърът може да допринесе по свой начин за един по-добър свят. Затова всички билети, закупени онлайн за събитието, ще са с намалена цена от тези, които се предлагат на касата на театъра.

Темата за социалната отговорност и опазване на околната среда е все повече застъпена и в сектора на културата. Създаването на инициативата „Зелена сцена“ е доказателство, че театърът в България не изостава от добрите примери в много от европейските театри. Тази година тя стартира с идеята за „Зелен билет“, която цели да насърчи продажбата на билети онлайн. Като намалим хартията и мастилата, които употребяваме при продажбата на каса, ще намалим и въглеродния отпечатък на събитието, насочвайки вниманието на родители, деца и младежи към екологичната отговорност, която носи всеки от нас.

Европейската инициатива „Нощ на театрите“ ще превърне градовете в България в големи театрални сцени и ще събере в рамките на няколко часа стотици културни събития за единадесета поредна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари