Куче помогна на жена да се спаси от тумор

2
Йоркширският териер започнал да скача на гърдите на стопанката си
Йоркширският териер започнал да скача на гърдите на стопанката си

Йоркширският териер започнал да скача на гърдите на стопанката си

Във Великобритания кучето започна да скача на гърдите на стопанката без причина и така я спаси от фатално заболяване, пише LancsLive.

Карина, 53-годишна жителка на Блекпул, Ланкашир, разказа, че нейният женски йоркширски териер на име Бела Бу е започнал да се държи странно през 2013 г. Преди това тя обичала да спи в краката на домакинята, но изведнъж започнала да ляга гърдите на Карина и ако бива прогонена, след известно време пак се връщала там.

Освен това кучето хленчело много и Карина смятала, че е болно, тъй като поведението му беше съвсем различно от обикновено.

„Бела започна да скача на гърдите ми, в един момент усетих болка и си помислих, че ме е натъртила“, споделя спомените си жената. Тя започна да опипва мястото, където кучето скочи и намери подутина. Карина веднага отишла при лекарите, които установили, че има рак на гърдата.

Както се оказа, метастазите вече са се разпространили по лимфните възли. Въпреки това болестта бе открита в доста ранен стадий и след няколко години терапия Карина бе напълно излекувана.

Веднага щом туморът беше отстранен, кучето веднага спря да се държи странно и отново започна да спи в краката ми“, каза жената.

По-рано беше съобщено, че друга жена от Обединеното кралство е разбрала за раково заболяване благодарение на кучето си порода чихуахуа. От един момент то започвала да скочило върху корема на стопанката, след което тя решила да отиде на лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари