Куче от приют става първото куче-терапевт в България

1
Кучето се казва Тами и е от приют
Кучето се казва Тами и е от приют

Община Бургас ще се сдобие с първото дипломирано куче-терапевт в България, обяви пред flagman.bg

Вера Несторова, инструктор на кучета към фондация „Апорт” - Бургас. Кучето се казва Тами и е от приют. Тя ще бъде обучена по правилния начин, социализирана и ще бъде в помощ на психолозите или на нуждаещите се.„Това е професия, която към момента няма кучешки аналог в страната.”, обясни Несторова. Опашатата лечителка вече е имала няколко сесии по психотерапия с деца, които са се повлияли много добре. Обикновено се ползват кучета от породите „Голдън Ретривър” и „Лабрадор”.

„Кучетата действат като много добър медиатор при хората. Сесиите протичат много по-леко и успеваемостта е по-добра”, каза още Несторова. Амбицията на фондацията е да се работи изключително с кучета от приюти от Бургас и страната.

„Това са кучета с тежко минало, които с правилно обучение от страна на специалисти могат да влизат в детски градини, старчески домове, да бъдат полезни по време на терапии на психолозите. Първата ни цел е животно, което не е желано от обществото, оставено е в институцията, да го вземем и да му намираме работа, която да бъде полезна”, обясни Несторова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари