Куба остава верен съюзник на Русия

0
Отношенията на Хавана и Вашингтон няма да повлияят на руско-кубинското партньорство
Отношенията на Хавана и Вашингтон няма да повлияят на руско-кубинското партньорство

Измененията в отношенията на Хавана и Вашингтон няма да повлияят на руско-кубинското партньорство, Куба остава верен съюзник на РФ и страните продължават да развиват всички съвместни проекти в пълен обем, съобщил в интервю за РИА Новости посланикът на РФ в Куба Михаил Каминин.

Каминин напомнил, че веднага след като кубинският лидер Раул Кастро Рус и президентът на САЩ Барак Обама на 17 декември миналата годна едновременно обявиха за стартиране на процес за нормализиране на отношенията, на 20 декември в Хавана се състоя 12-о заседание на Междуправителствената комисия (РФ и Куба), резултатите от които „били съвсем, съвсем не лоши”.

След това Хавана е посетена от генералния прокурор на РФ, министрите на отбраната и на МВнР, както и други висши държавни служители. Кубинският лидер Раул Кастро присъства на тържествата в Москва по случай 70 г. от Победата над нацизма.

На 11-12 юни на срещата в Брюксел на CELAC (Организация на латиноамериканските и карибски държави) водачът на кубинската делегация заявил, че Куба решително осъжда разширяване на НАТО към границите на Русия и последователно осъжда антируските санкции.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари