Крум Зарков: Има сериозна заплаха България да не получи средства по Плана за възстановяване

0
Правосъдният министър отправи критика към т. н. "хартиената коалиция": Липсва желание да обмислят мотивите за ветото
Правосъдният министър отправи критика към т. н. "хартиената коалиция": Липсва желание да обмислят мотивите за ветото Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър отправи критика към т. н. "хартиената коалиция": Липсва желание да обмислят мотивите за ветото

Според правосъдния министър Крум Зарков има сериозна заплаха България да не получи втория транш от средствата по Плана за възстановяване. Според него причината е отхвърленият вчера в пленарната зала на Народното събрание Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения, информира БТА.

Вчера законът беше отхвърлен на първо четене.

От самото си създаване хартиената коалиция наложи своя приоритет, посочи Зарков в коментар за ветото на държавния глава по текстове от Изборния кодекс (ИК). Текстовете влизат днес на заседание на правната комисия в парламента.

Приоритет за хартиената коалиция явно не е Планът за възстановяване, а ИК, каза Зарков.

Ветото на президента за промените в Изборния кодекс

Правосъдният министър Крум Зарков реагира остро срещу отхвърлянето на първо четене на Законопроекта за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения. Това стана с гласовете на депутати от БСП, ДПС, Възраждане и част от ГЕРБ. Зарков напомни, че това е ключов антикорупционен закон от Плана за възстановяване и с отхвърлянето му се поставят в риск парите от втори транш по Плана, предава БНР.

Правосъдният министър коментира и скоростното обсъждане днес в Правната на комисия на президентските вето на Изборния кодекс:

"От самото си конституиране, така наречената „хартена коалиция“, доминирайки Народното събрание, наложи своя приоритет, който очевидно се оказва незаконните по Плана, а Изборния кодекс. Няколко часа след като президентът обяви доста аргументираното си вето, те свикват веднага комисия, за да го отхвърлят, което показва и липсата на каквото и да било желание сериозно да обмислят мотивите във ветото".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари