Кризисната трапезария в Русе отвори врати благодарение на анонимен дарител

0
Утре ще има новогодишно парти с баница с късмети и веселба за бездомните хора
Утре ще има новогодишно парти с баница с късмети и веселба за бездомните хора Видео: TVN

Кризисната трапезария на Българския червен кръст отвори врати вчера в Русе, съобщиха от хуманитарната организация.

Благодарение на дарител, пожелал да остане анонимен, в нея ще бъде осигурен топъл обяд и временен подслон за бездомниците през януари и студените дни на февруари. Както и в предишните години, трапезарията се помещава на ул. „Гурко“ 10 и всеки ден между 12 и 14 часа там останалите без подслон хора могат да получат купичка топла супа. Освен храна, бездомниците ще могат да ползват и баня. Всеки получава индивидуален пакет с тоалетни принадлежности-сапун, шампоан, самобръсначка и бельо. Дава им се и сандвич за вечеря.

Доброволци на БЧК предварително са обходили места, обитавани от бездомници, за да ги информират за трапезарията, съобщи Павлин Петров, експерт в БЧК. По думите му, открили са десетина, а те се ангажирали да съобщят и на други.

Кризисната трапезария не предлага нощувка, а само временен подслон за скитащите в студените дни хора. Доброволците от Червения кръст обаче са предвидили и социални мероприятия за посетителите. Всеки петък ще им прожектират филм, който после могат да обсъждат, а в четвъртъците ще имат консултации с психолог. Ще им се оказва помощ и за подготовката на документи при кандидатстване за работа, както и за насочване към здравно заведение за извършване на необходимите прегледи и изследвания.

Целта е да запазим живота им през зимата и тук да усетят топлината на едно семейство”, каза Павлин Петров.

Утре, 29 декември, ще има новогодишно парти с баница с късмети и веселба за бездомните хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари