Кристиян Чубуров: Вареното месо е като десерт за нас

0
Истинската работа в културизма е извън залата, тя е в храната
Истинската работа в културизма е извън залата, тя е в храната Видео: NOVA

Българин впечатли с мускули жури в Германия.

Каузата на 28-годишния Кристиян Чубуров е да покаже на младите атлети, че всеки може да изгради тяло на Аполон по естествен начин, предава NOVA. Спортистът мечтае да създаде и Федерация по натурален културизъм.

Спортът е закодиран в неговото ДНК. В културизма всеки гони съвършенството, което е трудно постижимо и доста субективно.

"В този спорт никой не може да каже, че има идеална фигура. Всеки гони най-доброто и това става като мания. С несериозно отношение ще получим несериозни резултати. В културизма не гоним постижения като максимален спринт или издръжливост. Истинската работа е извън залата - в кухнята, в храната, в подготовката и отношението", каза Кристиян.

Успехите му идват след 9 месеца на режими, диети, тренировки, стрес, хранения по 6 пъти на ден и дълги часове в залата. Всеки атлет познава тялото си и има своя рецепта за безупречна фигура.

"За да поддържаш добра форма трябва да си хубаво обезводнен и зареден, а мускулатурата  - заредена, за да постигне най-добрата форма. На всеки от нас кожата трябва да е тънка, мускулатурата да е плътна и обемна, а кожата да е прилепнала", каза още състезателят.

28-годишният атлет постига истински фурор на състезание по натурален културизъм в Германия. Русенецът отвява конкуренцията в своята категория и е на крачка да спечели абсолютната категория, която му дава квота за най-престижното състезание в САЩ.

На косъм титлата му се изплъзва, но физиката на Кристиян не остава незабелязана.

"В средно тежката категория 73-77 кг. спечелих, но не бях толкова обемен, колкото момчетата в абсолютна категория. Съдиите казаха: "Ако харесаме някой предварително, можем да му дадем квота за Световното". Исках да достигна до това ниво и да си покажа труда на голяма сцена с всички състезатели от цял свят", заяви той. 

У нас няма Федерация за натурален бодибилдинг. Ако състезател иска да стигне до световен шампионат за културизъм без стероиди, трябва да се състезава от името от чужда федерация. Затова и ако Кристиян беше заминал да се състезава в САЩ, то щеше да е от името на Германия, която му отпусна квалификация.

"Изискването е състезателят да не е приемал нито една от субстанциите, описани в Световната асоциация по антидопинг - сиропи за кашлица, диуретици, хормони. На състезанието имаше момчета в доста по-добра форма от мен, което ми дава надежда, че догодина мога да си подобря формата, но трябва да се положат още труд и усилия", каза състезателят. 

Той не заминава за страната на неограничените възможности, защото американските власти не му дават виза. Властите смятат, че има предпоставки да остане нелегално и да не се върне в България.

Предстои да видим дали мечтата на Кристиян за национална федерация за натурални културисти ще се сбъдне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари