Кристин получи ново сърчице

6
"Преди две седмици чудото се случи. Имаме си ново сърчице. И работи добре."
"Преди две седмици чудото се случи. Имаме си ново сърчице. И работи добре." Снимка: Facebook

"Преди две седмици чудото се случи. Имаме си ново сърчице. И работи добре."

Това сподели Иванжелина Терзиева - майката на бебе Кристин, чието сърчице бие с 300 удара в минута и се нуждаеше от спешно трансплантация на жизненоважния орган от донор.

"Първоначално беше няколко дни отново на устройството ЕКМО, след което успяха да го махнат и да затворят гръдния кош. Екстубираха я наскоро, от дългия период на апаратна вентилация обаче в момента ѝ отнема малко повече време да се справи отново сама с дишането. Премахнаха дреновете, намалиха лекарствата. Продължава да е на парентерално хранене и на обезболяващи медикаменти. На този етап се справя прилично", сподели борбената майка развитието на лечението на Кристин, чиято тежка съдба обедини хиляди в нейна подкрепа. За съжаление има проблем с едно от крачетата на момиченцето, което получава инфекция още в България. Ситуацията е много тежка и сега е стигнало до степен некроза.

"Силно се надавам да успеят да запазят целостта на крачето и да не се наложат по-драстични мерки. Благодаря за неспирната подкрепа, за хилядите пожелания и вяра в нашето малко чудо Кристин!", казва борбената родителка.

"Няма какво повече да направим, освен да я поддържаме, доколкото е рекъл Бог." Тези страшни думи чуват родителите на Кристин, докато детенцето им лежи в Националната кардиологична болница и се бори за всяка глътка въздух. Там лекарите я крепят с конски дози адреналин, допамин и коротроп, тъй като детето непрекъснато изпада в кардиогенен шок - сърдечният мускул прави по 300 удара в минута! Сърчицето на момиченцето не работи правилно от самото му раждане - не се съкращава, не изпомпва достатъчно кръв. Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на орган в чужбина, пише България Днес.

"Поискаха ни 350 000 лв., за да тръгнем. Нямахме откъде да го вземем, но с помощта на дарители, на които ще съм благодарна цял живот, сумата се събра", разказва през сълзи майката на Кристин.

Транспортирането води до нови усложнения. Налага се спешна операция за поставяне на устройство за поддръжка, наречено ЕКМО.

"Докато Кристин беше на това устройство, престоят в интензивен сектор струваше 2000 долара на ден. За самата машина се плащаха между 3500 и 4500 долара дневно. За него и всички допълнителни изследвания покрай поставянето му сме превели 50 000 USD. Въпреки че сърцето спира няколко пъти - ние успяхме. Вие успяхте! Сега е под наблюдение", споделя майката на Кристин.

Лечението и консумативите за борбеното момиченце продължават, затова от семейството отправят апел за още средства, необходими за множество процедури и разходи по борбата за пълно възстановяване на Кристин.

КАК ДА ПОМОГНЕМ

Подкрепете бебе Кристин с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG30BUIN95611000705319

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация "Павел Андреев"

Основание: Дарение за Кристин Терзиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари