Кристиане, върни се, ти си мъж, въпреки че си на 16 години

0
Предай се на родителите си, те те обичат
Предай се на родителите си, те те обичат

„Хем искаме повече полиция, хем се оплакваме”.

Така вътрешният министър Валентин Радев обобщи ситуация, при която на много места в страната избухнаха напрежения, а в същото време опозицията му поиска оставката заради предложенията КАТ да проверява всички пътници в автомобил, спрян за проверка. Има една граница, която трябва да се спазва – това е законът, коментира МВР - шефът пред Нова телевизия.

Радев даде да се разбере, че няма да подаде оставка от поста.

Красимир Янков да заповяда на блицконтрола в сряда, но той не се появи, каза вътрешният министър Валентин Радев за искането на депутата от БСП министърът да подаде оствка.

Той коментира редица нашумели случаи напоследък. Един от тях е за „ловеца на бежанци” Динко, която наби свой работник. „Чисто формално срещу него няма обвинение, затова се води разследване срещу неизвестен извършител. Каквато и да е властта, това е властта и всички трябва да се съобразяват”, заяви Радев по темата за саморазправата и заобикалянето на полицията поради липса на доверие. 

Радев каза, че ямболията, прославил се като Ловеца на бежанци, редовно нарушава правилата. "Ние не сме Дивият запад", посочи министърът по повод последния инцидент с ямболията, който бе арестуван за побой и по-късно пуснат.

"Има една граница, която се нарича Закон и тя не трябва да се прекрачва", посочи още вътрешният министър. По отношение на скорошния обир в дом в столичния квартал Бистрица, при който бяха откраднати пари в брой и ценности на много голяма стойност, Радев посочи: Хората не трябва да държат големи суми пари и ценности в домовете си.

За войната на пътя събеседникът на медията посочи, че едно от решенията е да се сложат камери. "Такъв опит има в Австрия и други европейски страни", каза още той.

Радев се спря и върху инцидента в Триград, при който 16-годишно момче блъсна с кола няколко души. В ефира той се обърне и към изчезналото 16-годишно момче, което блъсна пешеходци: Кристиане, върни се, ти си мъж, въпреки че си на 16 години. Предай се на родителите си, те те обичат.”  Той посочи, че животът на тийнейджъра е важен.

Радев обеща да се запознае със случая, при която една джебджийка е хващана 162 пъти, но отново действа на свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари